Στα χαρακώματα ο Κούλογλου με τον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν παραδίδει την έδρα στην Ευρωβουλή, βέλη από Κουμουνδούρου

Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του να αποχωρήσει από την ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με ανοιχτή επιστολή του προς τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Στέλιος Κούλογλου αρνείται να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα, ενώ η Κουμουνδούρου τον κατηγορεί, διαρρέοντας ότι έχει ζημιώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν.

Η διαρροή του ΣΥΡΙΖΑ για τον Στέλιο Κούλογλου:

«Ο Στέλιος Κούλογλου έχει παρελθόν δημόσιων αμφισβητήσεων σε κρίσιμες στιγμές, επιζήμιων για το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, καθώς άλλαζαν την πολιτική ατζέντα εις βάρος του» σχολίασαν πηγές προσκείμενες στην αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τη σημερινή επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Ευρωβουλευτή.

Όπως μεταδίδουν, «θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, με άρθρο του υποστήριξε ότι σε ενδεχόμενη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι δεδομένος ως πρωθυπουργός ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με την τότε ξεκάθαρη πολιτική θέση του κόμματος, ότι μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να συγκροτηθεί, σύμφωνα και με την επιλογή του λαού, μόνο με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Αποδυνάμωσε έτσι την ίδια τη θέση, το πολιτικό μήνυμα, το κύρος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και εμφάνισε το κόμμα ως πολιτικό οργανισμό σε σύγχυση, όπως παρατηρούν οι ίδιες πηγές.

Ταυτόχρονα, και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εμφανιστεί στη ΔΕΘ με μια συγκροτημένη πρόταση αντιμέτωπος όχι μόνο με την πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και με μια έντονη μιντιακή «δυσανεξία», ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε για «ισοπαλία» Μητσοτάκη-Τσίπρα, εμφανιζόμενος σε ρόλο δημοσιογράφου – σχολιαστή και όχι ως συστατικό μέρος ενός πολιτικού συνόλου, με συγκεκριμένο στόχο και σημαντικές συλλογικές μάχες να κερδίσει. «Ήταν μια ακόμη κρίσιμη παρέμβαση που αποδυνάμωσε συνολικά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη ΔΕΘ, δημιουργώντας εμπόδια στην προσπάθεια συνομιλίας του με την κοινωνία και ενδυνάμωσης της αξιοπιστίας του», καταλήγουν.

Η επιστολή προς τον Κασσελάκη

Το πρώτο επεισόδιο στο «σήριαλ» που εκτυλίσσεται από το πρωί της Δευτέρας ο Στέλιος Κούλογλου ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξαρτοποίησή του με ανοιχτή επιστολή προς τον Στέφανο Κασελλάκη.

Όπως εξηγεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα «στερείται σοβαρότητας» και για όσους ήθελαν να κρατήσουν μια ανεξάρτητη στάση, «η κατάσταση είναι ανυπόφορη».

Ακολουθεί η επιστολή:

«Προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Αξιότιμε κ. Κασσελάκη

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα στερείται σοβαρότητας, την ίδια στιγμή που επιχειρείται μια βίαιη ανατροπή τής μέχρι τώρα πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά. Σε αυτές τις συνθήκες για όσους ήθελαν να κρατήσουν μια ανεξάρτητη στάση, η κατάσταση είναι ανυπόφορη.

1. Η έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης είναι μία από τις βασικές αιτίες για τη στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράστηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ήδη πριν την εκλογή σας, η δημόσια συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την προσωπική σας ζωή κι όχι γύρω από τις πολιτικές σας προτάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να τροφοδοτεί με κουτσομπολιά τα πρωϊνάδικα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει αφεθεί μόνος και ανενόχλητος να κάνει πολιτική στα δελτία ειδήσεων.