Στα 1,4 δισ. ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας με επικεφαλής τον Υφυπουργό για διεθνή οικονομικά θέματα Ζακ ντε Βατβίλ θα έχει σήμερα (26/03) στο Μέγαρο Μαξίμου ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η συνάντηση θα αφορά πρωτίστως σε μη δηλωθείσες ελληνικές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις 21/03/2015 από την ελβετική εφημερίδα Tages-Anzeiger, οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία ανέρχονται σε 1,5 δισεκατομμύριο ελβετικά φράγκα (1,4 δισεκατομμύρια ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία συνάντηση υψηλού επιπέδου για το θέμα ανάμεσα στη Βέρνη και την Αθήνα χρονολογείται από τις 4 Φεβρουαρίου 2014 όπου η Υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας Έβελιν Βίντμερ Σλούμπφ είχε συναντηθεί τότε με τον Έλληνα ομόλογό της Γιάννη Στουρνάρα και είχε πρότεινε, σύμφωνα με τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης, λύση για τη διευθέτηση του θέματος.