Χαρδαλιάς: «Αυτό είναι το τρίπτυχο των προβλημάτων της Αττικής - Μελέτες για χρόνια στα συρτάρια»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στα προβλήματα που διαιωνίζονται στο λεκανοπέδιο και κάνουν τη ζωή των πολιτών της δύσκολη.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής μίλησε για το πώς θα τα βάλει σε σειρά, εφόσον λάβει το χρίσμα την Κυριακή στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έχοντας την πείρα από τις προηγούμενες παρουσίες του στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Νίκος Χαρδαλιάς τονίζει πως «γυρνάω στην αυτοδιοίκηση μετά από χρόνια. Κουβαλάω την εμπειρία, από τις θέσεις των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, και του δήμαρχου επί τετραετίες».

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το μείζον πρόβλημα στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι ότι εμπλέκονται πολλοί κι όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει» και γι αυτό θα πρέπει να υπάρχει «ένας αρμόδιος για οτιδήποτε γίνεται».

Το σχέδιο για την Αττική στην παρούσα φάση είναι «να μειώσουμε τους χρόνους υλοποίησης των έργων» λέει ο πρώην υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑϊ και τονίζει ότι έχει η περιφέρεια στα χέρια της τα νομοθετικά εργαλεία για να το πράξει.

Το τρίπτυχο των προβλημάτων

«Γνωρίζουμε πού υπάρχουν προβλήματα και πού υπάρχουν έργα εγκεκριμένα σε συρτάρια για δύο και δυόμιση χρόνια» επισημαίνει και προτάσσει τα θέματα που «καίνε».

«Πρώτον τα αντιπλημμυρικά κι αντιπυρικά έργα για τη θωράκιση του λεκανοπεδίου, δεύτερον η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και τρίτον η διαχείριση των σκουπιδιών. Υπάρχουν μελέτες στα συρτάρια, μελέτες μνημονιακές, που μπορεί να μην είχαμε και τα χρήματα για να τα υλοποιήσουμε και πρέπει να διευθετηθούν».

Κλείνοντας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «δεν αντιμετωπίζω τη θητεία μου ως βάρδια. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που δεν αφορά τη φιλοδοξία κάποιου να διοικήσει. Εχει να κάνει με τα παιδιά μας, τις επόμενες γενιές και πόσο ασφαλείς θα είναι τα επόμενα χρόνια».