Κασσελάκης στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Τσάμπα μάγκες στην κυβέρνηση-Δεν επιλύουν τα προβλήματα της κοινωνίας-video

Με σκληρή επίθεση ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Προσφέρουν μόνο πόνο, απώλεια περιουσίων, ειρωνεία και χαστούκια στους συμπολίτες μας. Έπρεπε να ντρέπονται και αρχηγός τους που δεν τους αποκηρύσσει», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Είμαστε εμείς οι 48 απέναντι στους άριστους 158. Η παντοδυναμία – βαρονία Μητσοτάκη τιμωρεί όποιον ψηφίζει κατά συνείδηση».

Σε σχέση με τον προϋπολογισμό, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα και πως δεν νιώθουν τίποτα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με σκληρά λόγια και για τις φονικές πυρκαγιές:

«Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να ντρέπεται που οικειοποιείται τις προσπάθειες των εθελοντών.

Μίλησε για «βαρονία Μητσοτάκη», ενώ ζήτησε την παραίτηση και του Κώστα Καραμανλή με αφορμή το ΟΑΚΑ και τα Τέμπη.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα Τέμπη», είπε με νόημα, ενώ αναφέρθηκε και στη δωρεά που έκανε στο Κέντρο Στήριξης ΑμεΑ, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς να κάνουν το ίδιο.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης ήταν επικεφαλής επιχείρησης θα τον είχαν απολύσει», σημείωσε με αφορμή την άγνοια που δήλωσε ο πρωθυπουργός για τα αντιπλημμυρικά έργα.

«Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί. Θα τους ξεμπροστιάζω στην κοινωνία», τόνισε.

«Να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας, να παλέψουμε μαζί. Είμαστε η τελευταία ελπίδα για πάρα πολύ κόσμο. Αναλαμβάνω την ευθύνη να χτίσουμε μια νέα κινηματική δυναμική. Εκλέχθηκα με πρόγραμμα η βάση να συμμετέχει στην παραγωγή πολιτικής».

“Να πείσουμε όλοι μαζί πως αξίζουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας”.

Ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτελέσει πρότυπο παραγωγής πολιτικής.

«Θα μιλάμε με όλους, αλλά όχι για να γίνουμε αρεστοί παντού, χωρίς όμως συμβιβασμούς στις αρχές και στις αξίες μας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα εργασιακά, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην υγεία, στηλιτεύοντας τα «pass» με τα οποία κάνει πολιτική ο κ. Μητσοτάκης.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένες προτάσεις, με σημείο αναφοράς τις ανάγκες των ανθρώπων. Είμαι υπερήφανος για τις μάχες που δίνετε στο Κοινοβούλιο”.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει επιλέξει μια ενωτική στάση, όπως διαφάνηκε από τις πρωτοβουλίες του όλες τις τελευταίες ημέρες και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, επιλέγοντας την ανακωχή απέναντι στις αντιδράσεις από τις τάσεις του κόμματος.