Ανδρουλάκης για πλημμύρες: «Η απάντηση Μητσοτάκη στην ανικανότητα, είναι αλαζονεία και έλλειψη ενσυναίσθησης»

Πυρά προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό αναφορικά με τις νέες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Κεφαλονιά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε την Πέμπτη το νησί της Κεφαλονιάς όπου θα παραμείνει έως την Παρασκευή, όπου θα πραγματοποιήσει συνατήσεις με παραγωγικούς φορείς.

Με αφορμή την καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας Elias σε περιοχές της κεντρικής κυρίως Ελλάδας, ο κ. Ανδορυλάκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «αλαζονεία και η έλλειψη ενσυναίσθησης».

«Πριν από λίγες εβδομάδες συντελέστηκε μία βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία. Η απάντηση των κυβερνώντων ήταν ότι δεν μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν, γιατί ένα τέτοιο φαινόμενο συμβαίνει μία φορά κάθε τριακόσια χρόνια.

Παρόλα αυτά, χθες, πάλι η Μαγνησία και η Βόρεια Εύβοια, «βυθίστηκαν». Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ως προς την ανικανότητα να προστατεύσουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους, είναι η αλαζονεία και η έλλειψη ενσυναίσθησης. Και αυτό αποκαλύπτεται και από τις δηλώσεις του ότι η κλιματική κρίση είναι μια ευκαιρία για τη χώρα μας προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος.

Καλώ τον ελληνικό λαό να απαντήσει και να στείλει μήνυμα απέναντι στον αυταρχισμό, την αλαζονεία και την ανικανότητα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Και μια σημαντική ευκαιρία είναι οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, που έρχονται. Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Τον δρόμο που περιφρονεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και τα πραγματικά του προβλήματα σχετικά με την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το αυξημένο κόστος διαβίωσης, την κλιματική κρίση.

Εμείς είμαστε εδώ για μια αξιόπιστη, προγραμματική, θεσμική αντιπολίτευση, με τον λόγο της αλήθειας και της συνέπειας. Η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να συμβεί το συντομότερο δυνατό».