Συνεδριάζει στις 12:00 η ΚΟ της ΝΔ υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Στις 12:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει ως προτεραιότητα της ΝΔ την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα ζητήσει από όλους τους βουλευτές του κόμματος προσήλωση σε αυτό τον στόχο.

Επιπλέον, πληροφορίες σημειώνουν ότι θα δώσει έμφαση στις αυτοδιοικητικές εκλογές της επόμενης Κυριακής, ενώ θα αναφερθεί και στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί σχετικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη των πολιτών απέναντι στο ράλι της ακρίβειας, ενώ θα κάνει ειδική αναφορά στις πρόσφατες κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση σε Θεσσαλία και Έβρο.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, βρέθηκε στο επίκεντρο το συνολικό πλαίσιο στήριξης των πληγεισών περιοχών από την κακοκαιρία, με έμφαση στη Θεσσαλία και στη Φθιώτιδα.

«Οι πρώτες αποζημιώσεις έχουν καταβληθεί, θα έλεγα σε χρόνο ρεκόρ. Είναι μία πρώτη σημαντική αλλά προσωρινή ανακούφιση για τους ανθρώπους οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τη μανία της φύσης. Εξελίσσονται ταχύτατα οι αυτοψίες για την αναλυτική εκτίμηση των ζημιών, ενώ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θυμίζω, έχει ανασταλεί και κάθε καταβολή οφειλών των κατοίκων. Οι συνομιλίες μας για την οριστικοποίηση της ευρωπαϊκής αρωγής προχωρούν ταχύτατα, αλλά προφανώς η ανάταξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας είναι ένα έργο, το οποίο θα απαιτήσει καιρό. Θα το παρακολουθούμε συνεχώς και θα ξαναπώ ότι πρέπει να ξαναχτίσουμε καλύτερα από ό,τι πριν όλα όσα χάσαμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.