Ανδρουλάκης: «Επικίνδυνη η κυβέρνηση» - Βορίδης: «Από πού γνωρίζει την εισήγηση της ΑΔΑΕ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;»

Με παρέμβαση του στην ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αιφνιδιαστική – όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης – αλλαγή στην ημερήσια διάταξη που αφορά την αλλαγή μελών της ΑΔΑΕ, που αναμένεται να έρθει αύριο, μια ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, πρόκειται για άλλη μια σύμπτωση σε μια σειρά συμπτώσεων.

«Η εισήγηση του Ράμμου είναι να επιβληθεί πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ επειδή αρνείται να συνεργαστεί με την ΑΔΑΕ, δίνοντας τον φάκελο που αιτιολογούσε η κ. Βλάχου την παρακολούθηση και του δικού μου κινητού και γιατί είμαι εθνικός κίνδυνος. Μάθαμε πριν λίγο πως έρχεται αύριο αιφνιδιαστικά η αντικατάσταση μελών της ανεξάρτητης Αρχής στη Διάσκεψη. Μία ακόμη σύμπτωση που αθροίζεται στις προηγούμενες», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για «τυχαίες συμπτώσεις που αποδεικνύουν ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να περιφρουρηθει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επικίνδυνη κυβέρνηση για τους θεσμούς και τη Δημοκρατία». Επιπλέον, μιλώντας για τις υποκλοπές, έκανε λόγο για μια «δυσώδη υπόθεση». Μόνος στόχος να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες Μητσοτάκη και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, κατέληξε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, έλαβε αμέσως μετά τον λόγο εξηγώντας από την πλευρά του ότι «έχει λήξει η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ» και πως πρόκειται για μια διαδικαστική εξέλιξη. Ο κ. Σκρέκας άφησε υπονοούμενο για επικοινωνιακό σκηνικό, καθώς όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ γνώριζε για αυτή την αλλαγή.

Λίγο αργότερα, με παρέμβαση του ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, απάντησε στον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας ότι έχει λήξει η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ πάνω από έναν χρόνο. Αντέκρουσε το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ ότι ήταν αιφνιδιαστική εξέλιξη λέγοντας ότι έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ο κ. Βορίδης, άφησε αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, διερωτώντας από πού γνωρίζει το πρόστιμο που έχει προτείνει η ΑΔΑΕ. «Από πού το ξέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Έχει πληροφόρηση; Εμείς δεν έχουμε» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι βαθιά εκτεθειμένος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, απάντησε τονίζοντας ότι οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις. «Μόλις χθες ενημερωθήκαμε για τα πρόσωπα που προτείνονται για αυτή την ευαίσθητη αλλαγή. Ευαίσθητη όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για όλη την κοινωνία», τόνισε.

Σημειώνεται πως η πλευρά του ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι παρότι ήταν γνωστό ότι έχει λήξει η αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ δεν είχε οριστεί η ημερομηνία. Και τελικά, όπως λέει η Χαριλάου Τρικούπη, γίνεται γνωστό με αιφνιδιαστικό τρόπο ότι τα μέλη της ανεξάρτητης αρχής αλλάζουν μόλις μια μέρα πριν συζητηθεί το πρόστιμο που φέρεται να θέλει η Αρχή να επιβάλει στην ΕΥΠ.