Αχτσιόγλου: Εχω καταθέσει πρόταση για ντιμπέιτ με Κασσελάκη

Πρόταση για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τον Στέφανο Κασσελάκη, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε η Εφη Αχτσιόγλου, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1.

«Ζήτησα να γίνει ντιμπέιτ από τους γραμματείς του κόμματος. Είμαι απολύτως ανοιχτή στο χρονοδιάγραμμα. Οι γραμματείς του κόμματος θα μεταφέρουν το αίτημα στον κ. Κασσελάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αχτσιόγλου σε ερώτηση αναφορικά με την εκλογική επιτυχία του κ. Κασσελάκη εκτίμησε ότι «μια προφανής διάθεση ανανέωσης από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μορφοποιήθηκε στην παρουσία του κ. Κασσελάκη, ο οποίος φέρει στοιχεία μιας φρέσκιας παρουσίας. Αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να επιμείνουμε λίγο περισότερο στο περιεχόμενο της πολιτικής».

Μάλιστα, η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος σημείωσε ότι «τα συνθήματα στην πολιτική έχουν σημασία, αλλά δεν μπορούμε να προχωράμε μόνο με αυτά. Παράδειγμα, ο συνυποψήφιός μου λέει ““θα τα αλλάξουμε όλα”, τι σημαίνει, όμως, αυτό για “ελληνοτουρκικά”; Θα αλλάξει πολιτική θέση ως προς τα εργασιακά, ως προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;».

Ακολούθως, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε για τις «χυδαίες» –όπως είπε– επιθέσεις που έχει δεχτεί στην εσωκομματική προεκλογική περίοδο. «Πρόκειται για χυδαία ψέματα και συκοφαντίες. Επέλεγα να κινούμαι πολιτικά πάντα. Τώρα οι επιθέσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αποστέλλω εξώδικη δήλωση στα Μέσα για να ανακαλέσουν. Πρόκειται για ακραία ψεύδη», τόνισε.

Ως προς την επόμενη ημέρα του κόμματος, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «είμαι στρατιώτης αυτού του χώρου» και ότι «είναι απολύτως δεδομένη η ενότητα του κόμματος».

Τέλος, η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος έκανε λόγο για μια ανοιχτή μάχη και κάλεσε τους πολίτες να ακούσουν τις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων.

 

Συνάντηση Κασσελάκη – Παππά

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αυτή τη στιγμή συνάντηση με τον μέχρι πρότινος συνυποψήφιό του Νίκο Παππά.

Οπως έγραφε σήμερα η «Κ», το αποτέλεσμα της Κυριακής στην Κουμουνδούρου δείχνει πως ο Νίκος Παππάς θα είναι «ρυθμιστής» του δεύτερου γύρου.

Ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το ποιον θα στηρίξει στις επαναληπτικές κάλπες που θα στηθούν σε πέντε ημέρες. Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν με βάση την προεκλογική ατζέντα που έχει προκρίνει για άνοιγμα στο Κέντρο και είναι αναμφισβήτητα κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη. Χθες, ο κ. Παππάς ξεκίνησε να συνομιλεί με κομματικά στελέχη που στήριξαν την υποψηφιότητά του, προκειμένου να κάνουν μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος. Πληροφορίες αναφέρουν πως σε επίπεδο συνεργατών υπάρχουν ήδη επαφές με τα γραφεία των δύο διεκδικητών για την προεδρία, ωστόσο τελικές αποφάσεις δεν είχαν ληφθεί.

Ακόμη και αν δεν υπάρξει γραμμή υποστήριξής του από τον Νίκο Παππά, θεωρείται απίθανο ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του να μην οδηγηθεί στη δική του κάλπη. Πολλά πρώην στελέχη των προεδρικών είναι πλέον σε στενή συνεργασία μαζί του. Είναι σαφές πως η διαφορά των σχεδόν εννέα μονάδων δίνει ένα ισχυρό προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη.