Συνάντηση Νίκου Παππά και Στέφανου Κασσελάκη αυτή την ώρα στη Βουλή

Συνάντηση στη Βουλή έχουν αυτή την ώρα ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Παππά.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι ζήτημα λεπτών η ανακοίνωση στήριξης του Νίκου Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη στον β’ γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα κριθεί η ανάδειξη της νέας ηγεσίας ανέμεσα στον κ. Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου. Οι δηλώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται να γίνουν στο περιστύλιο της Βουλής, αμέσως μετά τη συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παππάς στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία του κομμάτος είχε συγκεντρώσει το 8,68% των ψήφων (12.787 ψήφους).

Τη στήριξή τους στον Στέφανο Κασσελάκη έχουν εκφράσει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα τους ο Γιώργος Τσίπρας, οι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Πέτρος Παππάς, η Δώρα Αυγέρη και φυσικά ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Υπερ της υποψηφιότητάς του έχουν ταχθεί, επίσης, η Χαρά Καφαντάρη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Θάνος Μωραϊτης, η Ραλλία Χρηστίδου και μια ομάδα «πασοκογενών» στελεχών του κόμματος.

Τα στρατόπεδα Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

 

Στο μεταξύ, πλην των δημόσιων τοποθετήσεων κορυφαίων στελεχών, σε εξέλιξη βρίσκονται και εσωκομματικές διεργασίες στο παρασκήνιο, για τη διαμόρφωση συμμαχιών και μεταγραφών στο δεύτερο γύρο. Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών που υποστηρίζουν τον Νίκο Παππά σε όλη τη χώρα βρέθηκαν διαχρονικά στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, καθώς προέρχονται από την «προεδρική» τάση «Κίνηση Μελών», είναι φυσικό τα στελέχη του κ. Παππά να αισθάνονται ιδεολογικά εγγύτερα στην πολιτική πλατφόρμα του Στέφανου Κασσελάκη. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να σημειωθούν και κάποιες μετακινήσεις πιο κομματικών στελεχών, προς την πλευρά Αχτσιόγλου. Στην περίπτωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της «Ομπρέλας», η συντριπτική στήριξή τους προς την Έφη Αχτσιόγλου έχει σχεδόν προεξοφληθεί. Ωστόσο, πληροφορίες θέλουν να σημειώνονται μετακινήσεις και από το «στρατόπεδο» Τσακαλώτου και προς την πλευρά Κασσελάκη, καθώς τις τελευταίες ώρες οργιάζουν οι φήμες για στελέχη με αφετηρία την Κρήτη που σκέφτονται την μετακίνησή τους στο δεύτερο γύρο.