«Καρφιά» Βαρουφάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ - «Μετατρέπεται σε κόμμα-μάνατζερ»

Σε «απολιτίκ κόμμα-μάνατζερ» μετατρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, χρησιμοποιώντας μια σειρά σκληρές εκφράσεις, σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο «τελευταίο στάδιο της μετάλλαξής του» από κόμμα της Αριστεράς, ρίχνοντας «καρφιά» για τον Στέφανο Κασσελάκη που βγήκε νικητής στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 δεν αναφέρεται καν το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Παρακολουθούμε με λύπη το τελευταίο στάδιο της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα της Αριστεράς σε απολιτίκ κόμμα-μάνατζερ.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την δήλωση μετανοίας για το ΟΧΙ, κορυφώθηκε με την αποτελεσματική εφαρμογή των «αριστερών» Μνημονίων και, σήμερα, καταλήγει στην άνευ όρων παράδοση του πάλαι ποτέ Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην λογική της μιντιακής πασαρέλας και της αυτοκρατορίας του θεάματος.

Το κενό που αφήνει πίσω του μόνο ενωτικά, αγωνιστικά και νηφάλια μπορεί να αναπληρώσει ο κόσμος της Αριστεράς».

Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε το 44,91 (66.156 ψήφοι), ενώ η Έφη Αχτσιόγλου πήρε 53.292 ψήφους, δηλαδή το 36,18%. Κάτω από το 10% βρέθηκαν οι άλλοι τρεις υποψήφιοι Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας.

Με βάση το παραπάνω αποτέλεσμα και με ομόφωνη απόφαση, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι: «η ΚΕΦΕ προκηρύσσει επαναληπτική εκλογή για την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 μεταξύ των, με αλφαβητική σειρά: Αχτσιόγλου Έφη και Κασσελάκη Στέφανου».