ΣΥΡΙΖΑ για Λιβύη: Να ενημερωθούμε γιατί το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε αρχικά ανακοίνωση με αναφορά σε «ελαφρούς τραυματισμούς»

Ενημέρωση από την κυβέρνηση για το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε Έλληνες που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για τον θάνατο τριών στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολιτών, μελών της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, καθώς και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους. «Παράλληλα, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», σημειώνεται.

«Αναμένουμε το συντομότερο ενημέρωση από την κυβέρνηση για τις συνθήκες του δυστυχήματος και ειδικότερα για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί για τη μετακίνηση της αποστολής σε εμπόλεμη ζώνη που είχε πληγεί βαρύτατα από την καταιγίδα Daniel, με χιλιάδες νεκρούς», συνεχίζει.

«Επιπλέον αναμένουμε να ενημερωθούμε για τους λόγους που το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση χθες στις 19:35 με αναφορά σε ”ελαφρούς τραυματισμούς”, ενώ η είδηση του θανάτου μελών της αποστολής αποκαλύφθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ», καταλήγει.

Σημειώνεται ότι χθες αρχικά οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες, με την πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ να κάνει λόγο για τραυματισμούς μελών της ελληνικής αποστολής σε τροχαίο. Ακολούθησε έπειτα νέα ανακοίνωση που έκανε λόγο για νεκρούς.