Π. Μαρινάκης: Δεν κρύβουμε νεκρούς, να σταματήσει η σπέκουλα

«Γίνεται πλήρης ενημέρωση για τον αριθμό των νεκρών και αγνοουμένων».  Αυτό υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξαπολύοντας βολές κατα όσων διαρρέουν, όπως είπε, fake news.

 

Μιλώντας στη ΕΡΤ ο κ. Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά. «Δεν κρύβουμε νεκρούς, δεν κρύβουμε τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε με την αγωνία των ανθρώπων. Είναι ανεπίτρεπτο. Δεν μπορεί αυτό να είναι ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις εικόνες που κυλοφόρησαν χθες από την πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβικείο Βόλου.

«Όλη η σπέκουλα και η κριτική στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ανήθικη. Κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για την ασφάλεια των ελικοπτέρων. Οφείλουμε έναν σεβασμό για τους ανθρώπους των ενόπλων δυνάμεων, που δίνουν μάχη να σώσουν ανθρώπους» τόνισε.

Σε ερώτηση για το εάν άργησαν οι εναέριες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης, είπε: «Οι εναέριες επιχειρήσεις άρχισαν αμέσως μόλις το επέτρεψαν οι συνθήκες. Με ακραία φαινόμενα και κεραυνούς δεν γινόταν να δοθεί άδεια να πετάξουν».

Υποστήριξε επίσης ότι οι πολίτες ειδοποιήθηκαν εγκαίρως. Όπως είπε σστάλησαν δύο μηνύματα την προηγούμενη μέρα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να πάνε σε ασφαλή σημεία, όσο το δυνατόν πιο ψηλά.