Δεν θα κατασχεθεί το κτίριο του Ινστιτούτου Γκαίτε

Με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει ο Υπουργός Δικαιοσύνης  Νίκος Παρασκευόπουλος ότι έχει εκφράσει την βούλησή του να κατάσχει το κτίριο του Ινστιτούτου Γκαίτε, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του Γερμανικού Δημοσίου, ενώ καταλογίζει στον Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη την διαστρέβλωση των θέσεων του.

Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «κανένας Έλληνας πολίτης δεν θα ήθελε μια κατάσχεση σε ένα ιστορικό μορφωτικό-πολιτιστικό ίδρυμα, όπως το Ινστιτούτο Γκαίτε» και φυσικά «ούτε ο ίδιος θα το ήθελε, ούτε διατύπωσε κάτι τέτοιο».

Η διαστρέβλωση των θέσεων του, σημειώνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, «οφείλεται στην επίκληση εκ μέρους του Σταύρου Θεοδωράκη μιας εξ ορισμού αναπόδεικτης και ούτως ή άλλως ανύπαρκτης «διαρροής», την οποία ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατ’ επανάληψη έχει διαψεύσει.

Μάλιστα, ο κ. Παρασκευόπουλος, υπογραμμίζει ότι «οι πολίτες μπορούν οι ίδιοι να επιβεβαιώσουν την έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στο Ινστιτούτο Γκαίτε παρακολουθώντας την ομιλία του στη Βουλή που είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο».