Βορίδης: «Με 43% από τον 1ο γύρο εκλέγεται δήμαρχος»

Σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης μίλησε για το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, εκλέγεται δήμαρχος με ποσοστό 43% από τον πρώτο γύρο, γεγονός που θα απλοποιήσει σημαντικά τις διαδικασίες και θα αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος με επαναληπτικές εκλογές σε πολλές περιοχές.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε εμπρηστές. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για εμπρησμούς από αμέλεια.

Αναφερόμενος στις νέες ταυτότητες, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων, τονίζοντας ότι η έκδοση των νέων ταυτοτήτων αφορά και την ασφάλεια των πολιτών, καθώς δεν πλαστογραφούνται και δεν αντιγράφονται.

«Κάποιος μπορεί να συστήσει εταιρεία, να κάνει συναλλαγές, απάτες, καθώς και να συγκαλύπτει το ποιος είναι. Αυτό πλέον δεν μπορεί να γίνει με τη νέα ταυτότητα και τους νέους όρους που θα ισχύουν», υπογράμμισε.