Οικονόμου: «Σύντομα ''επιπλέον απόδοση ευθυνών'' για τις ''αστοχίες'' σχετικά με την επιδρομή των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια»

«Επιπλέον απόδοση ευθυνών σύντομα» προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με τις «αστοχίες και τους λανθασμένους χειρισμούς» στην υπόθεση της επιδρομής των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

«Θα διορθώσουμε τις διαδικασίες για να μην ξαναέχουμε τέτοιες αστοχίες. Οι έρευνες συνεχίζονται, έχουν κληθεί συγκεκριμένοι άνθρωποι να καταθέσουν τις απόψεις τους. Πολύ σύντομα θα έχουμε επιπλέον απόδοση ευθυνών, δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ήταν κάτι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο που δεν έπρεπε να γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου το πρωί της Κυριακής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποδοθούν ευθύνες εκεί που ανήκουν, δεν υπάρχει περίπτωση να μην διδασκόμαστε από τα λάθη, δεν υπάρχει περίπτωση όμως να επιτρέψουμε την γενική απαξίωση της αστυνομίας γιατι προσφέρει πολίτιμη υπηρεσία» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αδρανήσουμε» συμπλήρωσε επαναλαμβάνοντας ότι η απόδοση ευθυνών θα φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει με αποφασιστικότητα και δικαιοσύνη.

Αναφερθεί στα μέτρα κατά της οπαδικής βίας είπε ότι έχουν γίνει βήματα μετά την υπόθεση του Άλκη Καμπανού, όμως χρειάζονται ενίσχυση και αυτή είναι η κατεύθυνση σε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. «Κλείνουμε τα παράθυρα που επιτρέπουν σε κάποιους να εκμεταλλεύονται τα κενά» είπε και πρόσθεσε πως η μάχη είναι παντού και ολιστική και θα δοθεί σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Δεν είναι εύκολη η εξιχνίαση της δολοφονίας Κατσούρη

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε και για τις έρευνες σχετικά με τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσούρη και επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη, ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση και ότι αναμένονται τα αποτελέσματα από τα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν, την ανάλυση του DNA, όπως και το οπτικό υλικό.

Κάλεσε, δε, όλους να δείξουν αυτοσυγκράτηση καθώς η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, χρειάζεται χρόνος και ζήτησε να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. «Έχει ακόμη δρόμο η υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε το μοιραίο για τον 29χρονο φίλο της ΑΕΚ βράδυ ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και συμπλήρωσε πως ήταν αδιανόητη η αλυσίδα λαθών όχι γιατί δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους, αλλά γιατί δεν μας έχει συνηθίσει η αστυνομία σε τέτοιες επιπολαιότητες.

Σε ερώτηση αν έχουν ταυτοποιηθεί κι άλλοι Έλληνες πλην του 43ρονου απάντησε πως όλες οι κινήσεις γίνονται με βάση τις αποφάσεις της ανακρίτριας με στοιχεία που έχει από τη δικαιοσύνη, η υπόθεση δεν θα κλείσει πριν εξεταστεί και η τελευταία ένδειξη από το υλικό που έχει συγκεντρωθεί και ό,τι έρχεται στη διάθεση των αρχών.

Ειδικά για την παρουσία της αστυνομίας στα γήπεδα έστειλε το μήνυμα ότι «δεν έχουμε μέτωπο με τους ανθρώπους που αγαπούν και στηρίζουν την ομάδα τους, έχουμε μέτωπο με τις εκγκληματικές οργανώσεις που δηλητηριάζουν ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον κόσμο, θέλουμε τις ΠΑΕ συμμάχους, πρέπει να δοθεί η μάχη στις γειτονιές».