Συνάντηση Ανδρουλάκη με τους πληγέντες από το δυστύχημα στα Τέμπη: «Να μην ξεχάσουμε την τραγωδία»

Τον Σύλλογο πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών συνάντησε το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τόνισε πως «έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε αυτό που συνέβη και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τις εγκληματικές τους ευθύνες» ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε το «τεράστιο ζήτημα καθυστέρησης της παράδοσης του έργου της τηλεδιοίκησης» επαναλαμβάνοντας με έμφαση ότι από τον Οκτώβριο του 2021 η Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας είχε παραδώσει στο αρμόδιο υπουργείο πόρισμα, το οποίο εντόπιζε τις ευθύνες γιατί δεν προχωρούσε το συγκεκριμένο έργο. «Πρέπει να επισημάνουμε ότι είχαν δοθεί 54 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους για το έργο της τηλεδιοίκησης, ωστόσο πήρε πάρα πολλές παρατάσεις. Αν ήταν σε λειτουργία, σήμερα, οι 57 συνάνθρωποί μας θα ζούσαν», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Προσέθεσε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει τις ευθύνες των αρμοδίων στους εμπλεκόμενους οργανισμούς υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση για την τραγική ολιγωρία και αδράνεια ως προς την εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ανδρουλάκης: Να μάθουμε την αλήθεια για το τι έχει συμβεί στα Τέμπη

«Πρέπει και μέσω του πορίσματος, που έχετε στα χέρια σας και μέσω της διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη να οδηγηθούμε σε αποτελέσματα» ανέφερε και τόνισε: «Πρέπει το κράτος να περιφρουρεί τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Θα είμαστε στο πλευρό σας σε αυτόν τον αγώνα που κάνετε για να μάθουμε πραγματικά την αλήθεια για το τι έχει συμβεί στα Τέμπη».

Τα μέλη του Συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών, παρέδωσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπόμνημα με το οποίο ζητούν τη στήριξη αλλά και την αξιοποίηση των κοινοβουλευτικών μέσων ελέγχου εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι καθώς και αντίγραφο της μήνυσης, που κατέθεσαν πριν από δύο μήνες.

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος του τραγικού δυστυχήματος, ανέδειξε τις εγκληματικές ευθύνες για την απουσία συστημάτων ασφαλείας και ζήτησε να μην υπάρξει συγκάλυψη για τα αίτια της τραγωδίας, ενώ ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος θύματος, επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή ο τόπος του δυστυχήματος έπρεπε να έχει σφραγιστεί.

Στη συνάντηση παρίστατο η βουλευτής Λάρισας και γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, και ο αναπληρωτής γραμματέας της Κ.Ο. Απόστολος Πάνας.