Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εργασίες της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Με τοποθετήσεις στελεχών συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, σήμερα, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σήμερα, αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τον οδικό χάρτη και το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου προέδρου ενώ στο τραπέζι θα τεθεί και το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Γραμματεία έχει προτείνει την διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου στις 26-27 Αυγούστου και εκλογή προέδρου στις 3 Σεπτεμβρίου και επαναληπτική αν υπάρξει δεύτερος γύρος στις 10 Σεπτεμβρίου. Διαφορετικές προτάσεις έχουν εκφράσει στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής μεταξύ των οποίων ο Παύλος Πολάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Ζητούμενο ο οδικός χάρτης

Μετά τις ομιλίες στελεχών του κόμματος, τα 300 μέλη του συλλογικού οργάνου θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις δρόμους: Την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας. Την πρόταση για μετάθεση της εκλογής νέου Προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ενώ θα έχει προηγηθεί συνέδριο του κόμματος. Και μια άλλη πρόταση να μεταφερθεί για λίγες ημέρες η εκλογή προέδρου, πάντα πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου. Και αυτό, ωστόσο, όπως και η προηγούμενη πρόταση θα είχε ως επακόλουθο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκπροσωπηθεί στη ΔΕΘ από νέο αρχηγό.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους οι Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Νίκος Παππάς.

Οι εργασίες της δεύτερης μέρας της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησαν στις 10:30 το πρωί.