Η Εφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της - «Δεν υπάρχει για μας δίλημμα Αριστερά ή Κέντρο, είμαστε με τους πολλούς»

Από το Ωδείο Αθηνών η Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώην υπουργός είναι το πρώτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοινώνει ότι θα είναι υποψήφια στην κούρσα της διαδοχής στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Τα βασικά σημεία από τη δήλωση της Εφης Αχτσιόγλου

Οφείλουμε να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις. Να εργαστούμε αποτελεσματικά με επιμονή. Η υποψηφιότητά μου για τη θέση της προέδρου του θέση δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την κοινωνία, την Ελλάδα, την Αριστερά κάθε δημοκρατικό πολίτη. Αφορά το όραμά μας για μία κοινωνία ισότητας, ανθρωπιάς. Αφορά το δικαίωμα στα κοινά αγαθά, στη μόρφωση στην εργασία στην αξιοπρέπεια. Αφορά τους νέους, τις γυναίκες. Την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, θα υποστηρίζει τον εργαζόμενο, τον ελεύθερο επαγγελματία, αγρότη επιστήμονα και επιχειρηματία.

Για να κάνουμε πράξη το όραμά μας χρειαζόμαστε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεσματικό, σύγχρονο και μεθοδικό και θα ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις και θα αξιοποιεί τη δική μας ευφυΐα. Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, έχουμε παρακαταθήκη δύο κορυφαίες στιγμές με τον Αλέξη Τσίπρα. Στην κρίση που αναλάβαμε την ευθύνη να βγάλουμε την χώρα από την κρίση, αλλά και τότε που πήραμε την ευθύνη να διευρύνουμε το ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει ένα μεγάλο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξελιχθεί πολιτικά. Τώρα χρειάζονται πολλά περισσότερα βήματα που θα τα κάνουμε όλα μαζί όχι με το άγχος της προσωπικής δικαίωσης, αλλά με μία νέα σύνθεση για να συγκροτήσουμε μία νέα ταυτότητα. Δεν υπάρχει για εμάς δίλημμα αριστερά ή κέντρο, είμαστε με τους πολλούς. Αύριο να γίνουμε η ρεαλιστική διακυβέρνηση υπέρ των πολλών. Κατανοώ τη δυσκολία αλλά υπάρχουν δυνατότητες. Πολλοί έχουν απογοητευτεί. Πιστεύω βαθιά ότι αυτή τη διαδρομή μπορούμε να την περπατήσουμε.