Προγραμματικές δηλώσεις: Live η συζήτηση στη Βουλή-Το βράδυ η ψήφος εμπιστοσύνης

Την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή αναμένεται να ζητήσει σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας τις προγραμματικές δηλώσεις για τα μέτρα στήριξης των πολιτών και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στους υπουργούς που θα παρέμβουν σήμερα είναι οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας και Οικονομικών. Το πολιτικό ενδιαφέρον σήμερα, τελευταία μέρα της τριήμερης συζήτησης, εστιάζεται στις δευτερολογίες τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και των πολιτικών αρχηγών της Αντιπολίτευσης αλλά και του νέου υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη που θα εξειδικεύσει τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την αυλαία αναμένεται να κλείσει ο πρωθυπουργός αργά το απόγευμα και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία είθισται να χαρακτηρίζεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στους κεντρικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος και στη δέσμη μέτρων που θα ληφθούν για την ανάπτυξη της της οικονομίας τη χώρας.

Όπως έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός, «στοίχημα» θα αποτελέσει η αναβάθμιση του ΕΣΥ, και την ενίσχυση του σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους, προκειμένου να υπάρχουν δωρεάν και αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας για όλους.

Παράλληλα, θα προαναγγείλει την αύξηση των εισοδημάτων μέσω της ανάπτυξης και τη δίκαιη διανομή τους σε όλους τους πολίτες, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει λόγο ακόμη για αύξηση των μισθών και στη μείωση των φορολογικών βαρών και τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφερθεί ακόμη και στα εθνικά θέματα, καθώς σε τρεις μέρες αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.