«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου: Ο πρώην υπουργός απαντά με φωτογραφίες και… απειλές

Ανοικτός είναι πλέον ο πόλεμος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Πάνου Καμμένου με αφορμή τις νέες συνωμοσιολογικές θεωρίες του δεύτερου σε συνέντευξη που παραχώρησε και ανέλυσε – με τη δική του οπτική- τα γεγονότα του 2015 αλλά και τη συμφωνία των Πρεσπών. Η απάντηση της Κουμουνδούρου σε όσα υποστήριξε ο άλλοτε κυβερνητικός εταίρος ήταν σκληρή, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην οξύτατη αντίδρασή του να κατηγορεί τον Π. Καμμένο για κατασκευαστή σεναρίων επιστημονικής φαντασίας.

Ο άλλοτε υπουργός Αμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άφηνε βεβαίως να πάει χαμένη η δημοσιότητα που απέκτησε ξαφνικά η κόντρα του με την Κουμουνδούρου και με μήνυμά του στο Twitter συνοδευόμενο από μια φωτογραφία, άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να αποκαλύψει κι άλλα.

Ο Πάνος Καμμένος δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ο ίδιος στο εστιατόριο «The Restaurant by Pierre Balthazar» με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Κατά δήλωσή του, όπως είπε στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1, η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε στις 25 Ιουνίου 2015 δηλαδή την ημέρα του κρίσιμου Eurogroup μετά το ελληνικό δημοψήφισμα.

Όπως γράφει ο ίδιος στην ανάρτησή του, «επειδή το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταληφθεί από πρώην ΠΑΣΟΚ και με προκαλεί την επόμενη φορά θα αναρτήσω και τα βίντεο και τα μηνύματα η ας ρωτήσουν τον Πρέσβη Λευτέρη Καράγιαννη και τον Νίκο Παππά ..κρίμα ….».

 

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Στις αιτιάσεις του Πάνου Καμμένου οργισμένη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Πάνος Καμμένος έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Έχει επίσης το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους.

Εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές. Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης».

Τι υποστήριξε ο Καμμένος

Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα , είδε… θεωρίες συνωμοσίας πίσω από τη Συμφωνία των Πρεσπών μιλώντας για παγίδα που έθεσαν στον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  με… δώρο το Νόμπελ Ειρήνης.

Μάλιστα, δεν δίστασε να κάνει και τις προβλέψεις του για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφέρθηκε και στην παρέμβαση του Μπάρακ Ομπάμα και του Φρανσουά Ολάντ προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο.

Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στην εκπομπή «Αρένα» στον Ant1 αναφερόμενος στην 17ωρη διαπραγμάτευση που κατέληξε στη συμφωνία για το 3ο μνημόνιο,  υποστήριξε ότι αυτή έγινε με παρέμβαση Ομπάμα στον Ολάντ.

«Το 2015 η Ελλάδα αποφάσισε να αλλάξει γεωπολιτικά και να κάνει συμφωνία με τις ΗΠΑ», είπε και συμπλήρωσε πως ο ίδιος μετέφερε στις ΗΠΑ πως θα προχωρήσει η επέκταση της βάσης της Σούδας, θα αναβαθμιστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα προχωρήσει και μία σειρά άλλων ενεργειών προκειμένου, αντί της Τουρκίας η Ελλάδα να μετατραπεί στον βασικό σύμμαχο της Αμερικής στη Μεσόγειο.

Υποστήριξε πως Τσίπρας – Βαρουφάκης και Καμμένος συναντήθηκαν πριν από το Eurogroup στον 24ο όροφο ξενοδοχείου, όπου και άκουσε τις απόψεις Βαρουφάκη περί εξόδου από το ευρώ κι ήταν ο ίδιος που πήρε την πρωτοβουλία επικοινωνίας με τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα με την ομόλογό του, Νούλαντ, ώστε να μεσολαβήσουν οι ΗΠΑ για να λήξει η διαπραγμάτευση, όπως και έγινε.

«Πράγματι ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια ο Ομπάμα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μεσολάβησαν και έτσι έκλεισε η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο. Η συμφωνία έκλεισε επειδή η Ελλάδα στράφηκε στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί. Έκανα τρία χρόνια να μιλήσω γιατί δεν ήθελα να εμπλακώ στην ελληνική πολιτική σκηνή. Αφού ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποσυρθεί, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει την αλήθεια», είπε ο άλλοτε πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Τι είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Καμμένος έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει  ότι ήταν παγίδα που μπήκε στον Αλέξη Τσίπρα, με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης.

«Η συνεργασία μας με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν έντιμη μέχρι τις Πρέσπες. Εμείς είχαμε κάνει το 2014 μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία δεν θα άνοιγε η κυβέρνηση το θέμα των Σκοπίων. Δεν τον πίεσε η Αριστερά τον Τσίπρα για να κάνει αυτή τη συμφωνία. Τον πίεσε η Γερμανία και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ. Με τους Αμερικανούς είχαμε συμφωνήσει πως θα υπήρχε μια τριμερής στρατιωτική συνεργασία αλλά όχι για το όνομα. Αλλά όλα αυτά ανατράπηκαν. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης».

Είπε δε πως, «ένα βράδυ στην χειμερινή κατοικία του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς», βρέθηκε σε συζήτηση στην οποία οι Γερμανοί ήταν αυτοί που επέμεναν να προχωρήσει συμφωνία με τα Σκόπια και όχι οι Αριστεροί στην Ελλάδα. «Είπα τότε στον Αλέξη Τσίπρα πως εάν προχωρήσει κάτι τέτοιο εγώ θα φύγω από την κυβέρνηση».