Οι προγραμματικές δηλώσεις – Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει μέτρα και αυξήσεις στο Δημόσιο

«Οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού θα σηματοδοτήσουν την έναρξη μιας περιόδου σκληρής δουλειάς από όλα τα κυβερνητικά στελέχη με μοναδικό στόχο την ευημερία των πολιτών και την ανάπτυξη της χώρας με γρήγορα και στέρεα βήματα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι στην διάρκεια της ομιλίας του ο Κυριάκου Μητσοτάκης θα περιγράψει με σαφήνεια τους άξονες πάνω στους οποίους πρόκειται να κινηθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην ομιλία του και στις παρεμβάσεις στο ΕΚΑΒ, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα είναι άμεσο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μόνιμων παρεμβάσεων οι οποίες αφορούν και σε 800 προσλήψεις που «θα γίνουν το ταχύτερο δυνατό», όπως είπε.

Ερωτηθείς εάν συζητά η ΝΔ με τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «δεν μας αφορά αυτή η συζήτηση, αφορά ένα άλλο κόμμα και αυτή η συζήτηση δεν έχει καμία σχέση με εμάς».

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι εκδόθηκε χθες η ΠΝΠ με στόχο την έκτακτη στήριξη του ΕΚΑΒ, των κέντρων υγείας και των πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές. Εξήγησε ότι αν στις περιοχές αυτές δεν υπάρχουν οδηγοί, οι Ένοπλες Δυνάμεις ή το Πυροσβεστικό Σώμα μπορεί να διαθέσουν προσωπικό τους μέχρι 31/12 του 2023 εκτός προφανώς από οπλίτες θητείας. Ελλείψει και τέτοιου προσωπικού δίνεται η δυνατότητα για την απόσπαση εργαζομένων από οικείους ΟΤΑ.

Συμπλήρωσε ότι η διακομιδή των ασθενών θα πραγματοποιείται συνοδεία είτε διασώστη πληρώματος ασθενοφόρου ή ιατρικού προσωπικού.