ΣΥΡΙΖΑ: Ομόφωνα πρόεδρος της Κ.Ο. ο Σωκράτης Φάμελλος

Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι από σήμερα και γαι ένα μεταβατικό διάστημα ο Σωκράτης Φάμελλος, μετά την απόφαση της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην πρώτη του συνεδρίαση μετά από την ορκωμοσία της Βουλής.
Το «παρών» έδωσε και ο απερχόμενος πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επέλεξε να κρατήσει την έδρα στην Α’ Πειραιά.

Ο διευθυντής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την έναρξη της συνεδρίασης απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντάς του, «Πρόεδρε, Αλέξη Τσίπρα, σε ευχαριστούμε για όλα». Όλο η αίθουσα χειροκρότησε.

Όπως ανακοίνωσε στη συνέχεια ο κ. Φάμελος η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για το προεδρείο εγκρίθηκε ομόφωνα, από τους βουλευτές του κόμματος. Η Όλγα Γεροβασίλη θα αναλάβει αντιπρόεδρος της Βουλής ενώ, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ορίστηκαν οι Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Παππάς και Θεοδώρα Τζάκρη. Στην αίθουσα, ως απλός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον, παρών ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας για τις διαδικασίες.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναμένεται να οριστούν οι Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος, Θεοδώρα Τζάκρη και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα οριστεί ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στην εκλογή νέου προέδρου από την κομματική βάση το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας οι ενδιαφερόμενοι για την διεκδίκηση της αρχηγίας θα πρέπει να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί στις 15-16 Ιουλίου. Της απευθείας εκλογής νέου Προέδρου από τη βάση στις αρχές του Σεπτέμβρη θα προηγηθεί το διαρκές συνέδριο του κόμματος στα τέλη Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή ήταν να διεξαχθεί διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και να πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου προέδρου από τη βάση στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου (σε ένα ή δύο Σαββατοκύριακα ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων). Επιπλέον, να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο. Την Τετάρτη 5 Ιουλίου θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία.

Σε ότι αφορά την στελέχωση των υπόλοιπων θέσεων του κόμματος στην Βουλή η Όλγα Γεροβασίλη θα προταθεί για αντιπρόεδρος του Εθνικού Κοινοβουλίου, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα οριστούν οι Νίκος Παππάς, Νίκος Ηλιόπουλος και Θεοδώρα Τζάγκρη. Διευθυντής της Κ.Ο, θα αναλάβει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.