Τα πηγαδάκια του υπουργικού -Χειραψίες, χαμόγελα και ο νέος ρόλος Βορίδη [εικόνες]

Συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το σχήμα είναι πολυπληθές, 64μελές και αυτό φάνηκε στη συνωστισμένη αίθουσα των συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου στο Μαξίμου.

Η σημερινή ημέρα ήταν μια ευκαιρία για πηγαδάκια, πρώτες συζητήσεις μεταξύ των υπουργών αλλά και γνωριμίας για στελέχη όπως ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο τέως δήμαρχος Τρικάλων που αναλαμβάνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος ύστερα από 19 χρόνια επιστρέφει σε κυβερνητική θέση, αλλά σε ένα ολοκαίνουργιο για εκείνον περιβάλλον.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μοιράστηκαν οι φάκελοι με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τέθηκε το περίγραμμα των κυβερνητικών προτεραιοτήτων από τον πρωθυπουργό.

Ο Μάκης Βορίδης επέστρεψε στην κυβέρνηση ως Υπουργός Επικρατείας, με έδρα το κτίριο της οδού Ζαλοκώστα, ωστόσο καθημερινά θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού θα συμμετέχει στον πρωινό καφέ. Θα έχει την εποπτεία του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης και θα μπορεί να συνεννοείται με τον Πρόεδρο της Βουλής για τον χειρισμό έκτακτων καταστάσεων.

Ο Μάκης Βορίδης με εξερευνητικό ύφος... Δίπλα του ο Γιώργος Κώτσηρας, νέος ΥΦΕΞ

Συγχαρητήρια από τον Μάκη Βορίδη στον νέο υφυπουργό Ανάπτυξης Μάξιμο Σενετάκη

Το πηγαδάκι Παπαστεργίου-Κοντογεώργη (υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ) και η εκ του μακρόθεν συζήτηση των υπουργών Επικρατείας Βορίδη-Παπασταύρου

Γιώργος Γεραπετρίτης-Νότης Μηταράκης στο ένα πηγαδάκι, ο Γιώργος Φλωρίδης ενώ ψάχνει τη θέση του και οι κυρίες του ΥΠΕΣ, η υπουργός Νίκη Κεραμέως με την υφυπουργό της Βιβή Χαραλαμπογιάννη σε σύντομη συζήτηση.

Γεραπετρίτης συμβουλεύει Μηταράκη

Ο Βασίλης Κικίλιας σε νέο πόστο στη νέα κυβέρνηση, σε αυτό της Πολιτικής Προστασίας.

Η Σοφία Ζαχαράκη αναλαμβάνει ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης, το νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Χαιρετισμός μεταξύ φίλων για την Νίκη Κεραμέως και τον ΥΦΕΞ Κώστα Φραγκογιάννη.

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιστρέφει στο υπουργείο Τουρισμού.

Ο Κώστας  Σκρέκας σε ένα νέο στοίχημα αυτό της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Νέο πόστο και για τον Λ.Αυγενάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με χαμόγελα και ο πρωθυπουργός στο πρώτο υπουργικό όπου έστειλε το μήνυμα για σκληρή δουλειά, μοίρασε τους φακέλους με τους στόχους και έδωε ένα περίγραμμα του κυβερνητικού σχεδίου και των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης.

Νίκος Δένδιας και Γιώργος Γεραπετρίτης στο τραπέζι του υπουργικού από διαφορετικά πλέον πόστα.

Από το ΥΠΕΞ στο Αμυνας, ο Νίκος Δένδιας με πλατύ χαμόγελο στο πρώτο υπουργικό

Από το ΥΠΕΞ στο Αμυνας, ο Νίκος Δένδιας με πλατύ χαμόγελο στο πρώτο υπουργικό

Ο Γιάννης Οικονόμου καλείται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του υπουργείου Αθλητισμού.

Από τους Πιερρακάκη, Σταϊκούρα , Σκρέκα, Μενδώνη, μόνο η τελευταία παραμένει στη θέση της. Νέα θητεία στο υπ. Πολιτισμού για την Λίνα Μενδώνη.

Από τους Πιερρακάκη, Σταϊκούρα , Σκρέκα, Μενδώνη, μόνο η τελευταία παραμένει στη θέση της. Νέα θητεία στο υπ. Πολιτισμού για την Λίνα Μενδώνη.