Τη Δευτέρα το πρωί ορκίζεται ο Μητσοτάκης, το απόγευμα ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση - Πότε ανοίγει η Βουλή

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι για δεύτερη φορά πρωθυπουργός μετά και τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και από αύριο το πρωί της Δευτέρας επιστρέφει στα καθήκοντά του.

Τη Δευτέρα λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα αποδεχθεί την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και θα ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς για την παράδοση-παραλαβή.

Τη Δευτέρα το απόγευμα η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την επόμενη ημέρα (Τρίτη 27 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου θα συνεδριάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ. Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Την Δευτέρα 3 Ιουλίου η ορκωμοσία της νέας Βουλής

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο είχε διαλυθεί το προηγούμενο Κοινοβούλιο, είχε ορίστηκε ως ημέρα ορκωμοσίας της νέας Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2023 στις 11.00 το πρωί. Την επόμενη ημέρα (Τρίτη 4 Ιουλίου) θα γίνει η θα ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Βουλής και θα ορκιστούν και οι αντιπρόεδροι του Κοινοβουλίου.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου η ψήφος εμπιστοσύνης

Αναφορικά με τις προγραμματικές δηλώσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 7 Ιουλίου, θα διαρκέσουν τρεις ημέρες όπως προβλέπεται και το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουλίου η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.