Η απάντηση Ανδρουλάκη στον Τσίπρα για τον Μάντζο - «Καμία σχέση με την υπόθεση Πάτση»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στα όσα ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας για την εμπλοκή του Δημήτρη Μάντζου σε υπόθεση δανειολήπτη.

«Η απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει επιθετικό τον κ. Τσίπρα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζο.

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκη η υπόθεση του κ. Μάντζου δεν μπορεί να συγκρίνεται με αυτή του Πάτση της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ασυμβίβαστο, καθώς δεν είχε εκλεγεί βουλευτής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ο Μάντζος είναι ο Πάτσης του ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι η ποιότητα του ήθους της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που προσβάλλει τον κόσμο της Αριστεράς» υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης, επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό «χρυσός χορηγός του Μητσοτάκη» για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είναι Πάτσης ο Μάντζος»

«Ο Πάτσης είναι ένας εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ που είχε εισπρακτική εταιρεία και αγόρασε 62,7 εκατ. ευρώ κόκκινα δάνεια στην τιμή των 4 εκατ. ευρώ. Και εξομοιώνει αυτή την περίπτωση με έναν νέο άνθρωπο που πριν γίνει εκπρόσωπος Τύπου, εργαζόμενος σε μια εταιρεία δικηγόρων» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ωστόσο, όταν η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, Ράνια Τζίμα απηύθυνε το ερώτημα αν το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2021 και αν τότε ο κ. Μάντζος ήταν διευθυντής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης δεν έδωσε σαφή απάντηση, κάνοντας λόγο για «παιχνίδι αποδόμησης ενός νέου ανθρώπου».

«Η συγκεκριμένη δικηγορική πράξη έγινε, συγκρίνετε αυτό όμως με τον Πάτση;» απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας πως «αν είναι έτσι, θα πρέπει να φύγουν οι δικηγόροι από όλα τα κόμματα».

«Να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας, και να μου λέει να τον βγάλω από τα ψηφοδέλτια, όταν ο στενότερος συνεργάτης του καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο ως ένα πρόσωπο εμπλεκόμενο στο βρόμικο παιχνίδι των τηλεοπτικών αδειών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φωτογραφίζοντας τον Νίκο Παππά.

«Η εργασιακή ύλη του κ. Μάντζου προκύπτει από το νόμο που ψήφισε ο κ. Τσίπρας» επανέλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι η πώληση των κόκκινων δανείων στα funds ήταν νόμος που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δικηγόροι έχουν συγκεκριμένη δουλειά, έκανε μια νομική πράξη, δεν έχει εισπρακτική εταιρεία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως η πράξη αυτή έγινε πριν αναλάβει ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.