Τα «μαζεύει» ο Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον σάλο για τους οδοντιάτρους - «Χαριτολογώντας το είπα, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη»

Μετά τις έντονες αντιδράσεις αναφορικά με την φράση «δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω» ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος τα… μαζεύει με μία «ειλικρινή συγγνώμη».

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος μίλησε σε διαδικτυακή εκδήλωση για την Υγεία και στο σημείο που ανέλυε τους τρόπους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής σε διάφορους ιατρικούς κλάδους και στους οδοντίατρους είπε τη φράση «δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω».

Οδοντίατροι για Ηλιόπουλο: θα το έχουμε υπόψιν μας πηγαίνοντας στις κάλπες την Κυριακή

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για «την συλλήβδην στοχοποίηση των οδοντιάτρων» , ενώ κατέστησε σαφές πως «διαβεβαιώνουμε ότι οι Οδοντίατροι θα το έχουμε υπόψιν μας πηγαίνοντας στις κάλπες την Κυριακή.

Στη συνέχεια ο κ. Ηλιόπουλος και μετά τις έντονες αντιδράσεις, σε ανάρτησή του στο Facebook επιχείρησε να ανασκευάσει, λέγοντας πως δεν εννούσε αυτό που κατάλαβαν, όσοι άκουσαν τη φράση.

Αναλυτικά η διευκρινιστική ανάρτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου για την επίμαχη φράση για τους οδοντιάτρους:

«Από μία συνέντευξη μιας ώρας στην ¨Φωνη της Ελλάδας¨ στην ΕΡΤ1, όπου παρέθεσα συγκεκριμένες θέσεις για την δραστική βελτίωση του ΕΣΥ και στην οποία αυτοσαρκάστηκα πολλές φορές ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αθηνών άκουσε ότι κατηγόρησα συλλήβδην τους οδοντιάτρους ότι φοροδιαφευγουν. Αναλύοντας την ανάγκη ψηφιοποίησης της υγείας είπα χαριτολογώντας ότι για καποιους, γιατρους οδοντιάτρουςε κλπ που φοροδιαφεύγουν το μέτρο αυτό δεν θα φανεί αρεστό. Καμία πρόθεση δεν είχα να αποδώσω φοροδιαφυγή σε μία ολόκληρη επαγγελματική κατηγορία, θα ήταν αδιανόητο. Αν αυτό κατάλαβαν οι ακροατές ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όποια ομάδα ένοιωσε τέτοια πρόθεση και δηλώνω ευθαρσώς ότι τίποτα τέτοιο δεν εννοώ.

Ας εστιάσουμε όμως στην πρόταση μας για την καθολική ψηφιοποίηση της υγείας που θα περιλαμβάνει όλες τις ιατρικές καί οδοντιατρικές πράξεις, φυσικοθεραπείες, επισκέψεις στο σπίτι και όποια άλλη δραστηριότητα αφορά την παροχή υγείας σε ασθενείς. Ένα τέτοιο μέτρο προάγει κυρίως την σωστή περίθαλψη των πολιτών.

Συγχρόνως όμως εξασφαλίζει διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές στο χώρο της υγείας και είναι απαραίτητο για την διαμόρφωση ενός νοσολογικού χάρτη της χώρας και την χάραξη σωστής πολιτικής υγείας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οδοντιατρική περίθαλψη προβλέπει επέκταση του ρόλου των οδοντιάτρων στην σχολική εκπαίδευση, προληπτική σχολική οδοντιατρική και διορισμούς οδοντιάτρων σε δημόσια κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Για νέους οδοντιάτρους που μπορεί να μην έχουν την οικονομική ευμάρεια να ανοίξουν δικό τους ιατρείο και να πάρουν δάνεια η πρόταση μας ανοίγει ένα καινούργιο πεδίο επαγγελματικής εξέλιξης και δίνει στην οδοντιατρική πράξη την δυνατότητα της δημόσιας περίθαλψης που της αξίζει.

Με εκτίμηση για όλους που συμμετέχουν στην παροχή υγείας
Οθων Ηλιόπουλος, Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ».