Συνέδριο Nostos: Live η συζήτηση του Ομπάμα με τον πρόεδρο του ΙΣΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ,με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Nostos, με κεντρικό θεματικό άξονα την ψυχική υγεία.

Με σύνθημα «Ευαίσθητη και ανθεκτική, θωρακισμένη και απροστάτευτη, η ψυχική υγεία δεν έχει μόνο μια πτυχή», η φετινή πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το SNF Agora Institute του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD επιφυλάσσει τέσσερις ημέρες διαλόγου, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Επτά χρόνια μετά την τελευταία επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επιστρέφει στη σκηνή της Λυρικής, και συνομιλεί για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.

Το «παρών» δίνουν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κ.α.

Τη συζήτηση προλόγισε η Σοφία Κουβελάκη, ιδρύτρια και γενική διευθύντρια της “The HOME Project” μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που φροντίζει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στην Ελλάδα. H κυρία Κουβελάκη συμμετείχε το 2020 στο πρόγραμμα «Obama Foundation Leaders.»

Το Ίδρυμα Νιάρχος έχει υποστηρίξει τόσο την κατασκευή του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα στο Σικάγο, όσο και την υλοποίηση του προγράμματος «Obama Foundation Leaders.