Κωνσταντοπούλου: «Μόνο η Πλεύση Ελευθερίας μπορεί να εγγυηθεί ζωντανή αντιπολίτευση» - Τι είπε για την «καρδούλα» του Κουτσούμπα

Στον γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, που την «τρόλαρε» για τη χειρονομία με την «καρδούλα», που συνηθίζει να κάνει, απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά τη διακαναλική συνέντευξη, η κυρία Κωνσταντοπούλου, δίχως να τον κατονομάζει, αναφέρθηκε σε «εκείνο τον πολιτικό αρχηγό που ειρωνεύθηκε την αγάπη». «Ο κυνισμός και η ειρωνεία δεν άλλαξαν ποτέ τον κόσμο. Αντιθέτως, η αγάπη είναι η δύναμη που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο», σχολίασε.

Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι θα κάνει χρήση του προνομίου ως πρώην πρόεδρος της Βουλής, τόσο στις συζητήσεις της ολομέλειας όσο και στη Διάσκεψη των Προέδρων. Ταυτοχρόνως, συνέχισε, η Πλεύση Ελευθερίας θα ενεργοποιήσει δύο «ξεχασμένες» από τα κόμματα κοινοβουλευτικές διαδικασίες: τη διαδικασία αναφορών των πολιτών και τη διαδικασία ακρόασης φορέων.

Κωνσταντοπούλου: Μόνο η Πλεύση Ελευθερίας μπορεί να εγγυηθεί ζωντανή αντιπολίτευση

Με φράση-κλειδί την «αντιπολίτευση υπεράσπισης των πολιτών», η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι στις εκλογές της Κυριακής κρίνεται ποια θα είναι η αντιπολίτευση.

Κρίνεται, προσέθεσε, αν η Βουλή θα έχει μια ζωντανή αντιπολίτευση, που «μόνο η Πλεύση Ελευθερίας μπορεί να εγγυηθεί και να κάνει», όπως είπε. Σε άλλο σημείο, επισήμανε ότι η ίδια έχει σχεδιάσει την κοινοβουλευτική ομάδα, μια ΚΟ που θα υπερασπίζεται τους πολίτες, θα είναι παρούσα στη Βουλή, θα καταθέτει προτάσεις.

Επιπλέον, η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε και σε «εκείνο τον πολιτικό αρχηγό που ειρωνεύθηκε την αγάπη», όπως σημείωσε. «Ο κυνισμός και η ειρωνεία δεν άλλαξαν ποτέ τον κόσμο. Αντιθέτως, η αγάπη είναι η δύναμη που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο απέναντι στην τοξικότητα και το μίσος», δήλωσε.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν δέχθηκε ερωτήσεις μετά το πέρας της συνέντευξης.