Ανδρουλάκης: «Η ΝΔ να αποκτήσει τον πραγματικό της αντίπαλο»

Κάλεσμα προς όλους τους «προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες»  να στηρίξουν με τη ψήφο τους το νέο εγχείρημα του ΠΑΣΟΚ έκανε από τη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης, ασκώντας σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία αλλά και τον «χρυσό χορηγό» της, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στράφηκε με την ομιλία του στους πολίτες που αναζητούν «ακόμη κι αν δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ σε προηγούμενες κάλπες» ένα ισχυρό αντίβαρο απέναντι στη ΝΔ», ή που αμφιταλαντεύονται μεταξύ πρώτης και δεύτερης κάλπης. Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «πατρίδα μας έχει ανάγκη από μία ισχυρή προοδευτική αξιόπιστη αντιπολίτευση που να μπορεί να αντιπαρατεθεί με επάρκεια στη συντήρηση, την αλαζονεία και τον κυνισμό», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του όσον αφορά τη δυναμική που αναπτύσσει το ΠΑΣΟΚ- «το πρώτο βήμα έγινε στις 21 Μαΐου. Στις 25 Ιουνίου έχουμε χρέος να δώσουμε έναν ακόμη νικηφόρο αγώνα», συμπλήρωσε.

5915206__1_

«Η ισχυρή σύγχρονη κεντροαριστερά μπορεί να γίνει ο κινητήριος μοχλός για να βελτιωθεί το πολιτικό μας σύστημα», εκτίμησε από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Ανδρουλάκης υποστηρίζοντας ότι:

«Και οι δύο θέλουν μία από τα ίδια.

Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται μήπως χάσει τον χρυσό χορηγό του. Και ο κ. Τσίπρας την καρέκλα του. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

Γιατί, μια από τα ίδια σημαίνει, μία παντοδύναμη και ανεξέλεγκτη Νέα Δημοκρατία, μία αναποτελεσματική αντιπολίτευση απέναντί της».

Για τη Νέα Δημοκρατία ειδικότερα σημείωσε ότι: Εμφανίζει μια ειδυλλιακή εικόνα για την οικονομία, που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Μετά την έκθεση του ΟΟΣΑ στην οποία γινόταν αναφορά για μείωση των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα κατά 7,4%  και οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημειώνουν ότι ενώ οι μισθοί αυξάνονται ονομαστικά, οι πραγματικοί μισθοί στη χώρα μας θα συνεχίσουν να μειώνονται και φέτος.

Στο πρόγραμμά της υπόσχεται αυξήσεις μισθών κατά 25% και στο μεσοπρόθεσμο που η ίδια κατέθεσε αναφέρεται σε αυξήσεις 13%. Τελικά ποιος ψεύδεται ,

ο ΟΟΣΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή η Νέα Δημοκρατία;

Εκμεταλλευόμενη  τη δημοσιονομική χαλάρωση λόγω της πανδημικής και ενεργειακής κρίσης , μοίρασε πάνω από 55 δισ ευρώ,

χωρίς κοινωνική και αναπτυξιακή στόχευση.

Όταν έχουν χρήματα, τα μοιράζουν άδικα σε φίλους και κολλητούς και όταν έρχεται ο λογαριασμός, τα παίρνουν και πάλι άδικα από τους πιο αδύναμους πολίτες.

5915224
Ισχυρίζεται ότι έδωσε 7 δισεκατομμύρια σε φοροελαφρύνσεις, αλλά μόνο σε ενάμιση χρόνο εισέπραξε από τους πολίτες

5 δισεκατομμύρια παραπάνω

απ όσα είχε προϋπολογίσει από τους έμμεσους φόρους,

που πλήττουν κυρίως τους πιο ευάλωτους.

Αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 45 δισ ευρώ μέσα στην τετραετία

και οδήγησε σε μια αλματώδη αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών,

12% στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε τις βασικές προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την υγεία, την παιδεία και τους άλλους κρίσιμους τομείς, ενώ για το θέμα της Ροδόπης υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Τις τελευταίες ημέρες, ευαίσθητα θέματα χρησιμοποιούνται στη δημόσια σφαίρα με ελαφρότητα.

Ενίοτε και με απρέπεια.

Tόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας πρέπει να αφήσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς και τον προεκλογικό αγώνα με τα ενημερωτικά της ΕΥΠ.

Τα πράγματα είναι απλά:

Δεν επιτρέπεται να υπάρχει βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου,

που να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, χριστιανός ή μουσουλμάνος,

που να κάνει λόγο για “τουρκική” και όχι για μουσουλμανική μειονότητα.

Όποιος την αμφισβητεί, λειτουργεί εις βάρος της πατρίδας μας.

Το ΠΑΣΟΚ το 1995 γκρέμισε τις μπάρες.

Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε τον νόμο του 5 τοις χιλίοις και μπήκαν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στα πανεπιστήμια. Γιατί το ΠΑΣΟΚ είχε πάντα στο επίκεντρο την πολιτική της συμπερίληψης.

Ούτε εργαλειοποίησε την μειονότητα, Ούτε την απείλησε όπως έκαναν η κυρία Μπακογιάννη και ο Σκέρτσος, με λεξιλόγιο βγαλμένο από τη δεκαετία του ’60».

5915228
Πριν το φινάλε της ομιλίας του επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ακυβερνησίας αλλά καλλιέργεια του φόβου από τη ΝΔ. «Γι’ αυτό σας ζητώ να στηρίξετε τη δημοκρατική παράταξη στη νέα της πορεία για να υπάρχει ισχυρός αξιόπιστος, προοδευτικός αντίπαλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία για να μην ζήσουμε και τα επόμενα 4 χρόνια μια από τα ιδία μια αναποτελεσματική αντιπολίτευση και μια αλαζονική πελατειακή κυβέρνηση».

Είναι ώρα – κατέληξε- όλοι οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες , που στο παρελθόν έκαναν άλλες επιλογές , να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας.

«Για να δημιουργήσουμε ΜΑΖΙ το μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα πλειοψηφίας, τη σύγχρονη κεντροαριστερά, που θα αντιμετωπίσει τη συντήρηση.

Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν θα αποφασίζει ο λαός με γνώμονα τον φόβο για τα χειρότερα, αλλά με κριτήριο την ελπίδα για καλύτερες μέρες».