Ναυάγιο στην Πύλο: «Η κυβέρνηση ακούει, καταγράφει και αξιολογεί με προσοχή τις πληροφορίες» λέει το Μαξίμου

«Η κυβέρνηση ακούει, καταγράφει και αξιολογεί με προσοχή όλες τις σχετικές πληροφορίες» τονίζεται σε ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου για το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες ανοικτά της Πύλου.

Το ναυάγιο που συγκλόνισε την Ελλάδα και την Ευρώπη, το οποίο οδήγησε στον θάνατο επιβεβαιωμένα 79 μετανάστες ανοικτά της Πύλου «προϋποθέτει ενδελεχή έρευνα» τονίζει σε ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο:

«Η διαπίστωση των συνθηκών και των αιτίων της μοιραίας ανατροπής και βύθισης του αλιευτικού σκάφους, με συνέπεια την τραγική απώλεια πολυάριθμων συνανθρώπων μας, προϋποθέτει ενδελεχή έρευνα των πραγματικών γεγονότων και πολύπλοκες τεχνικές κρίσεις ώστε να αναδειχθούν, με την επιβαλλόμενη ακρίβεια και πληρότητα, τα περιστατικά του ναυαγίου και τα δεδομένα έρευνας και διάσωσης που αντιμετώπισαν οι αρμόδιοι φορείς.

Η κυβέρνηση ακούει, καταγράφει και αξιολογεί με προσοχή όλες τις σχετικές πληροφορίες, γνώμες και απόψεις, η θέση της όμως είναι ότι επαφίεται στα αρμόδια εντός κράτους δικαίου όργανα και ιδίως στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη να εκφέρουν θεσμικά οριστική κρίση.

Εξυπακούεται ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα συνεχίσει να ενημερώνει, παρέχοντας πληροφορίες και διασαφηνίσεις για το ναυάγιο».