«Η ΝΔ έχει μια απίστευτη σταθερότητα πάνω από 40% με 41%», λέει ο Φαναράς της Metron Analysis

«Υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι όταν δεν μας αφορά κάτι προσωπικά, τότε έχει ένα διάστημα “ζωής” που επηρεάζει τα δημόσια πράγματα, το οποίο μπορεί να είναι και ένας μήνας και μετά υποχωρεί. Δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσει αυτό το γεγονός. Δεν ξέρω αν στο συλλογικό υποσυνείδητο θα χρεωθούν ευθύνες και πού θα αποδοθούν. Οπότε νομίζω ότι καλό θα είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί», τόνισε μεταξύ άλλων ο Στράτος Φαναράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, αναφορικά με το κατά πόσο το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο μπορεί να επηρεάσει την ψήφο της 25ης Ιουνίου.

«Δεν μπορώ να εικάσω, ειδικά μετά το προηγούμενο της τραγωδίας των Τεμπών όπου είδαμε ότι δημιουργήθηκε ένα έντονα απαισιόδοξο και οργισμένο κλίμα, το οποίο όμως μετά από μια, δυο εβδομάδες άρχισε να υποχωρεί. Επομένως καλύτερα θα ήταν να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα αυτή την εβδομάδα και να μην εικάσουμε» συμπλήρωσε επ’ αυτού.

Σύμφωνα με τον κ. Φαναρά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου θα έχει δύο όψεις. «Η μία όψη θα είναι η σταθεροποίηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη περίοδο και βέβαια από ότι φαίνεται και η αυτοδυναμία για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για τη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε αρχικά.

«Από την άλλη, η νέα Βουλή θα έλεγα ότι θα μοιάζει με ένα είδος εκκολαπτήριου για τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και η επόμενη περίοδος δεν ξέρω αν θα είναι μακρά η όχι, αλλά σίγουρα θα χαρακτηριστεί από τις διεργασίες για την ανάδυση ενός νέου ισχυρού πόλου ο οποίος θα μπορεί να αποτελεί το αντίπαλο δέος για την κυβέρνηση. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι από δω και πέρα δε θα έχουμε αντίπαλο δέος για την κυβέρνηση. Αυτό θα είναι μια πρωτοφανή συνθήκη σε όλη τη μεταπολιτευτική ιστορία», συμπλήρωσε.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, μετά βεβαιότητας, όσο μπορεί κανείς να μιλάει με βεβαιότητες, σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Φαναράς, δεν φαίνεται να υπάρχει το ενδεχόμενο για εκλογές τον Αύγουστο, καθώς είπε χαρακτηριστικά «η ΝΔ έχει μια απίστευτη σταθερότητα πάνω από το 40-41, κινείται εκεί μέσα στο ποσοστό δηλαδή που πήρε και δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό».