Στην αντεπίθεση ο πρέσβης Γιώργος Αϋφαντής: «Καθ' έξιν συκοφάντες στον ΣΥΡΙΖΑ» - Αιχμές κατά Κοτζιά-Τσίπρα

Στην αντεπίθεση περνά ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Αϋφαντής στις «συκοφαντίες» που εξαπολύει εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγγέλλει.

Ο πρέσβυς επί τιμή, σε άρθρο του – με αφορμή την διαμάχη για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη και τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή – κατήγγειλε πως το 2014 η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Σαμπιχά Σουλεϊμάν αποσύρθηκε με παρέμβαση της τουρκικής πρεσβείας. Το άρθρο αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Κουμουνδούρου

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι «ο κ. Αϋφαντής έχει εδώ και αρκετά χρόνια απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όχι τόσο για τις απόψεις του αλλά κυρίως για τη συνωμοσιολογική διάσταση των θέσεών του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και για την ασυνάρτητη συμπεριφορά του». Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρονταν ότι στη θητεία του, ο κ. Αϋφαντής, ως Πρέσβης στην Τεχεράνη, είχε υποστεί πειθαρχική δίωξη, επί υπουργίας Κοτζιά, για ζήτημα οικονομικών ατασθαλιών με τις βίζες. «Ενδεχομένως, λοιπόν, η σπουδή του να επιτεθεί σήμερα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ να έχει να κάνει όχι μόνο με τις απόψεις του, αλλά και με την προσωπική του πικρία» υποστήριξαν από την Κουμουνδούρου.

Αϋφαντής: Οι καθ’ έξιν συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ ξεχνούν ότι εγώ αποκάλυψα το κύκλωμα με τις βίζες

Ο κ. Αϋφαντής, ο οποίος έχει διατελέσει διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε με νέα δήλωσή του κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ότι διακινούν «αισχρές συκοφαντίες» για δήθεν ατασθαλίες με βίζες. Όπως υποστηρίζει, ο ίδιος αποκάλυψε «τον Μάη του 2016 κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων στην Τεχεράνη, με μαύρο τζίρο 7 εκατομμύρια ευρώ κατ`έτος, το οποίο δρουσε με την στήριξη υψηλά ισταμένων στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ επί 3 τουλάχιστον χρόνια, πριν φθάσω εγώ εκεί και αναλάβω Πρέσβυς της Ελλάδας». Αφήνει μάλιστα αιχμές λέγοντας πως «ξεχνούν ότι αντί να “διαπραγματευθώ” (= να κουκουλώσω με το αζημίωτο) το θέμα, διαβίβασα όλα τα αδιάσειστα τεκμήρια που εντόπισα για την δράση του κυκλώματος κατ`ευθείαν (όχι μέσω Κοτζιά!) στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου, η οποία και απέστειλε Αντιεισαγγελέα της Υπηρεσίας της στην Πρεσβεία» και σημειώνει: «Το γεγονός ότι με όρους διαφάνειας κατήγγειλα και εξάρθρωσα το κύκλωμα προφανώς ενόχλησε κάποιους στην Αθήνα. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι μετά την δική μου εξυγιαντική παρέμβαση, ο Yπουργός Κοτζιάς άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου;».

Για να καταλήξει ο κ. Αϋφαντής: «Τέλος, “ξεχνούν” το σπουδαιότερο οι περιφερόμενοι, καθ΄έξιν συκοφαντες του ΣΥΡΙΖΑ: οτι το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ με αθώωσε πανηγυρικά και αμετάκλητα τον Μάρτιο του 2019 από τις βαρύτατες όσο και ανυπόστατες κατηγορίες με τις οποίες με δίωξε πειθαρχικά ο Υπουργός Κοτζιάς επί Πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα…».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γ. Αϋφαντή:

«Μετά το χθεσινό μου άρθρο στο SLpress.gr και την χθεσινή μου συνέντευξή μου στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη στον ραδιοσταθμό 9,84 Κρήτη για την εκλογική συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο και την επιδίωξη της Ντόρας Μπακογιάννη να την αντιστρέψει προς όφελος της ΝΔ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις (όπως σήμερα ,13/6, στην ΕΡΤ ο Νάσος Ηλιόπουλος) αισχρές συκοφαντίες του τύπου ότι “έκανα ατασθαλίες με βίζες”,”με ήλεγξε πειθαρχικά ο Κοτζιάς” , άρα “λόγω πικρίας” επιτίθεμαι στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Ξεχνούν” οι συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρωτοβουλιακά αποκάλυψα τον Μάη του 2016 κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων στην Τεχεράνη ,με μαύρο τζίρο 7εκατομμύρια Ευρώ κατ`έτος, το οποίο δρουσε με την στήριξη υψηλά ισταμένων στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ επί 3 τουλάχιστον χρόνια, πριν φθάσω εγώ εκεί και αναλάβω Πρέσβυς της Ελλάδας. Ξεχνούν ότι αντί να “διαπραγματευθώ” (= να κουκουλώσω με το αζημίωτο) το θέμα, διαβίβασα όλα τα αδιάσειστα τεκμήρια που εντόπισα για την δράση του κυκλώματος κατ`ευθείαν (όχι μέσω Κοτζιά!) στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου, η οποία και απέστειλε Αντιεισαγγελέα της Υπηρεσίας της στην Πρεσβεία. Στην συνέχεια κατέθεσα,ως μόνος(!) μάρτυς κατηγορίας κατά του επιτόπιου διαχειριστή του κυκλώματος (του Ιωάννη Σπυρίδωνα Λούζη,τότε Γραμματέα Πρεσβείας Α΄τάξεως) στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ, το οποίο του επέβαλε την ποινή της οριστικής απόλυσης ,απόφαση που επικυρωσε αργότερα και το Συμβούλιο Επικρατείας.

Το γεγονός ότι με όρους διαφάνειας κατήγγειλα και εξάρθρωσα το κύκλωμα προφανώς ενόχλησε κάποιους στην Αθήνα. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι μετά την δική μου εξυγιαντική παρέμβαση, ο Yπουργός Κοτζιάς άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου; Επιβεβαίωσε έτσι τον θλιβερό κανόνα (καθώς η περίπτωσή μου δεν ήταν μοναδική) ότι όσοι εμπρακτα στρέφονται κατα της διαφθοράς στο Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται οι ίδιοι κατηγορούμενοι!

Τέλος, “ξεχνούν” το σπουδαιότερο οι περιφερόμενοι, καθ΄έξιν συκοφαντες του ΣΥΡΙΖΑ: οτι το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ με αθώωσε πανηγυρικά και αμετάκλητα τον Μάρτιο του 2019 από τις βαρύτατες όσο και ανυπόστατες κατηγορίες με τις οποίες με δίωξε πειθαρχικά ο Υπουργός Κοτζιάς επί Πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα…..

Γιώργος Αϋφαντής,Πρέσβυς (ΠΥΑ΄) επί τιμή».