Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Ροδόπη: Καμία ενημέρωση από την Κυβέρνηση πριν τις εκλογές - Λαϊκίζει η ΝΔ

«Δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση προφορική ή γραπτή για το θέμα της Θράκης από την Κυβέρνηση πριν τις εκλογές όπως ψευδώς αναφέρει ο κ Σκέρτσος» αναφέρουν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συμφωνα με πηγές ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής «Επειδή διακινούνται πολλά ψέματα διευκρινίζουμε τα εξής.

ΣΥΡΙΖΑ: Ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε συζήτηση

Πρώτον δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση προφορική ή γραπτή για το θέμα της Θράκης από την Κυβέρνηση πριν τις εκλογές όπως ψευδώς αναφέρει ο κ Σκέρτσος και ισχυρίζεται στα ΜΜΕ.

Δεύτερον ή προφορική επικοινωνία με τον κ. Γεραπετρίτη ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της ΝΔ και το γραφείο του Προέδρου για τη Θράκη.

Τρίτον, μετά τις εκλογές απεστάλη από το Γραφείο του κ Προέδρου της ΝΔ δελτίο της ΕΥΠ προς το γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επιλεκτικές πληροφορίες για όλους τους μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές στη Θράκη.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χθες στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, εμείς δεν πρόκειται ποτέ να εργαλειοποιήσουμε την ΕΥΠ διαρρέοντας πληροφορίες που έχουν κοπεί και ραφτεί στα μέτρα μας όπως κάνει η Νεα Δημοκρατία για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν το κάναμε την περίοδο 2015-2019 ως κυβέρνηση και δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι σήμερα, με πληροφορίες για τις εκτεταμένες προεκλογικές επαφές στελεχών της ΝΔ με το τουρκικό προξενείο και τον ψευδομουφτή.

Η αντιμετώπιση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη δεν γίνεται επαναλαμβάνοντας τις κυπατζίδικες πρακτικές του παρελθόντος και ζητώντας πιστοποιητικά φρονημάτων και δηλώσεις μεταμέλειας, αλλά θωρακίζοντας την ισονομία και ισοπολιτεία στην περιοχή» καταλήγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.