Δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ

Νέο γύρο απαντήσεων επιχείρησε να δώσει σχετικά με το “σκάνδαλο” που αφορούσε σε δικηγορική προμήθεια 12% για την επαναπρόσληψη στο Δημόσιο απολυμένων υπαλλήλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι “όχι μόνο είναι ηθικό αλλά θεωρώ και τίτλο τιμής που αντέδρασα σε αυτές τις πολιτικές” και διερωτήθηκε: “Δική μου πολιτική είναι η επαναπρόσληψη των απολυμένων; Του ΣΥΡΙΖΑ είναι και εγώ παλεύω για την εφαρμογή της. Πού βρίσκεται το ηθικό ζήτημα; Πάλευα στα δικαστήρια και με την αρθρογραφία μου, παλεύω και τώρα γι’ αυτούς τους ανθρώπους“.

Χαρακτήρισε ανήθικο ο κ. Κατρούγκαλος να βγάζει λεφτά από αυτές τις υποθέσεις και ξεκαθάρισε ότι “δεν προσδοκώ να πάρω ούτε ένα ευρώ από τις υποθέσεις. Αυτό δεν θα συμβεί“. Κληθείς να σχολιάσει την κατηγορία που του αποδίδουν ότι θα εισπράξει το 12% ως δικηγορική προμήθεια. ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε ότι αυτό αφορά μόνο μισθολογικές διαφορές και όχι για το θέμα των διαθέσιμων.

Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι δεν είναι στις προθέσεις του να παραιτηθεί όπως ζήτησαν στις ανακοινώσεις τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας με νόημα ότι “αν το έκανα θα ήταν σαν να δεχόμουν τη λάσπη που μου πέταξαν“. Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι δεν αισθάνεται επαγγελματίας πολιτικός, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την άρση του απορρήτου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και από τα ιδιωτικά συμφωνητικά που αφορούν τον ίδιο και προανήγγειλε ότι θα υποβάλει μήνυση τόσο κατά του Βήματος της Κυριακής όσο και της BILD στην περίπτωση που “δεν μου ζητήσουν συγγνώμη“.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου με όλα τα εργολαβικά συμφωνητικά και όλα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας του, επιμένοντας ότι πρόκειται για «ένα συμβόλαιο διαπλοκής που δεν έχει στόχο εμένα αλλά την κυβέρνηση».