Ανδρουλάκης: «Το πιο επικίνδυνο σενάριο η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σενάρια συγκυβέρνησης με τη ΝΔ μετά τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα κοινό μεταξύ των δύο κομμάτων.

Για το δίλημμα που θέτει ο κ. Μητσοτάκης ότι εάν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου θα πάμε σε τρίτες εκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε ότι «σε λίγο ο κ. Μητσοτάκης θα μας πει ψηφίστε με για να μην σας χαλάσω τις διακοπές του Αυγούστου».

«Δεν υπάρχει σενάριο συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, έχουμε στόχο να είμαστε ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

Παράλληλα, κάλεσε τους προοδευτικούς ψηφοφόρους να έρθουν στις 25 Ιουνίου και να αγκαλιάσουν αυτή τη νέα προσπάθεια, για να αντιμετωπιστεί η ΝΔ από μια ισχυρή αντιπολίτευση.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τη ΝΔ για τεράστια αλαζονεία και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτεραιότητα να έχει η χώρα μια ισχυρή ανταγωνιστική βάση που θα αντέχει τις διεθνείς αναταράξεις και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Σε σχόλιο ότι μοιάζουν αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «μπορεί η λεζάντα να είναι η ίδια, αλλά το περιεχόμενο είναι διαφορετικό». Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα λέει ”δώστε περισσότερα”, ενώ εμείς λέμε να δίνονται όσα χρήματα πρέπει με κριτήρια και στοχευμένα».

Δριμεία κριτική για την κατάσταση του ΕΣΥ
Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική στην ΝΔ για την κατάσταση του ΕΣΥ λέγοντας ότι ζούμε την κατάρρευσή του, ενώ πρόσθεσε ότι επί ημερών κυβέρνησης ΝΔ η χώρα έφτασε στη δεύτερη θέση στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην ΕΕ.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αξιοποίησε τα εκατομμύρια που ήρθαν από την ΕΕ για να στηρίξει το σύστημα υγείας: «Έχουμε το χειρότερο σύστημα υγείας, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Σου δίνουν 20 δισ ευρώ από την ΕΕ και η κυβέρνηση έδωσε τα ελάχιστα στο εθνικό σύστημα» είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Είμαστε αξιόπιστοι! Αν με τιμήσει ο λαός με την ψήφο του θα χτίσω μια σχέση εμπιστοσύνης με τα λαϊκά στρώματα για να νιώθει ο πολίτης ότι θα είμαστε πάντα δίπλα του».