Εκλογές 2023 - Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Κασκαρέλης στη θέση του Δένδια - Επικρατέστερος για το Άμυνας ο Στεφανής

Ολοκληρώνεται όπως όλα δείχνουν τo παζλ με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Ιωάννη Σαρμά και η οποία θα οδηγήσει τη χώρα μας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Αύριο Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να παραδώσει τα «κλειδιά» του Μεγάρου Μαξίμου στον κ. Ιωάννη Σαρμά ενώ την Παρασκευή ο Γιάννης Μπρατάκος και ο Γιώργος Γεραπετρίτης πρόκειται να παραδώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους στα πρόσωπα που θα κληθούν να τους αντικαστήσουν μέχρι τις εκλογές.

Την ίδια στιγμή όπως όλα δείχνουν ο πολύπειρος πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης είναι το πρόσωπο που προαλείφεται για να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Εξωτερικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Ιωάννη Σαρμά. Την ίδια στιγμή για το υπουργείο Άμυνας ακούγεται το όνομα του πρώην αρχηγού ΓΕΣ και πρώην υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος φαντάζει το φαβορί για να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο. Πρόκειται για δύο πουργεία κρίσιμα λόγω και των εξελίξεων στη γείτονα.

Τις εκλογές θα τρέξει ξανά η Καλλιόπη Σπανού, στο Υπουργείο Υγείας οδεύει η εντατικολόγος Αναστασία Κοτανίδου, ενώ τις Πανελλαδικές θα αναλάβει να τρέξει ο πρύτανης Χρήστος Κίττας. Για το Υπουργείο Οικονομικών ακούγεται ένα πρόσωπο με εμπειρία από την ΤτΕ, ο νυν υποδιοκητής Θεόδωρος Πελαγίδης, ενώ η πρώην υποδιοικήτρια Ελένη Λουρή ακούγεται για το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο κρίσιμο λόγω της αντιπυρικής περιόδου Πολιτικής Προστασίας μοιάζει να «κλειδώνει» ο νυν υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς και στο Προστασίας του Πολίτη ο επίτημος Αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης.

Παράλληλα για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται ο συνταγματολόγος Φίλιππος Σπυρόπουλος ενώ τέλος για το υπουργείο Πολιτισμού ο Γιώργος Κουμεντάκης.