Μητσοτάκης από Ρόδο: Σε 4 χρόνια η χώρα από ξέφραγο αμπέλι μετατράπηκε σε χώρα με σύνορα

Με τις εκλογές να απέχουν σχεδόν μία εβδομάδα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει αυτή την ώρα σε ανοικτή συγκέντρωση στη Ρόδο.

«Οκτώ και σήμερα για τη μεγάλη νίκη» είπε ξεκινώντας στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνησή του κράτησε «ζωντανή την τουριστική βιομηχανία τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας» και σημείωσε ότι «έχουμε αλλεπάλληλα ρεκόρ στις εξαγωγές, στις επενδύσεις και στα τουριστικά έσοδα. Εσείς θα είστε ωφελημένοι από την τεράστια έκρηξη του τουρισμού».

Μητσοτάκης από Ρόδο: Σε 4 χρόνια η χώρα από ξέφραγο αμπέλι μετατράπηκε σε χώρα

«Μιας και βρίσκομαι στα σύνορα της χώρας μας, θα μιλήσω για το μεταναστευτικό και την ενίσχυση της εθνικής άμυνας. Εσείς ξέρετε πώς μέσα σε τέσσερα χρόνια μετατράπηκε η χώρα από ξέφραγο αμπέλι σε πατρίδα με σύνορα σε γη, αέρα και θάλασσα. Ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται φυλάσσοντας τα σύνορα. Συχνά πετάνε πάνω από τη Ρόδο και το Καστελλόριζο νέα αεροσκάφη Rafale και ανανεωμένα F-16. Από το 2028 θα εντάξουμε το F-35», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είστε η μοναδική Περιφέρεια που παρουσιάζει τόσο μεγάλη αύξηση πληθυσμού. Αν κρίνω από το πώς έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, το 2023 θα είναι μία χρονιά – ρεκόρ και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους πρωταγωνιστές», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Παρακολουθήστε ζωντανά την προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού στη Ρόδο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Λέσβο, όπου παρουσίασε το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, με πάνω από 340 έργα, αξίας 1,9 δισ. ευρώ.

Πριν από την ομιλία του στη Ρόδο, παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Δημήτρη Κρεμαστινού, σε μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς αναφέρθηκε στο ΕΣΥ, στον «πιο διάσημο ασθενή του», και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ξεχωριστού κτιρίου ακτινοθεραπείας, έκτασης 1.300 τετραγωνικών μέτρων.