Οι υποψήφιοι της ΝΔ για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας - Αυτές είναι οι πρώτες 6 επιλογές Μητσοτάκη

Με τη συμμετοχή πολλών γυναικών, χωρίς glamorous ονόματα και με εκπροσώπηση διαφορετικών κοινωνικών ομάδων έχει καταρτίσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρουσίαση των υποψηφίων θα γίνει αύριο στις 10.30 στα γραφεία του κόμματος από τον κ. Μητσοτάκη και στις πρώτες έξι, δυνητικά εκλόγιμες θέσεις, βρίσκονται τρεις γυναίκες και τρεις άντρες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επικεφαλής θα είναι γυναίκα που θα σηματοδοτεί τη διεύρυνση της ΝΔ, έχοντας ευρύτερη απήχηση. Σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η Ειρήνη Αγαπηδάκη, όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα το iefimerida, η οποία υπήρξε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και σήμερα είναι γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας.

Η τρίτη γυναίκα σε εκλόγιμη δυνητικά θέση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι εκείνη που το 2019 εμπνεύστηκε το project «Υπέροχες Γυναίκες», που αποτελεί μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, στόχος της οποίας είναι να ενδυναμώσει και να παροτρύνει τις γυναίκες να συμμετέχουν και να δημιουργούν δράσεις που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Τιμητική θέση για τον πρώην διευθυντή της ΝΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αντώνη Σγαρδέλη

Οι τρεις άντρες που θα βρίσκονται στις υπόλοιπες εκλόγιμες θέσεις είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος θα καταλαμβάνει και την εκλόγιμη θέση του εκπροσώπου των αποδήμων, και ο γενικός γραμματέας Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Σε μη εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η διευθύντρια του γραφείου τύπου της ΟΝΝΕΔ, Πορφυρένια Κανελλοπούλου, και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Καρανικόλας.

Την τελευταία 15η και τιμητική θέση θα καταλάβει ο πρώην διευθυντής της ΝΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αντώνης Σγαρδέλης.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα συμπεριλαμβάνεται μία γυναίκα από τον αγροτικό τομέα και δύο γυναίκες που θα εκπροσωπούν απόδημους Έλληνες και έχουν σημαντική επαγγελματική διαδρομή στο εξωτερικό, με την μία από τις δύο να πρόκειται για τη Μαρία Δοΐλη Διαμαντοπούλου, η οποία είναι και πρόεδρος της ΝΔ στο Παρίσι.