Νέο θέμα με Ραγκούση: Προσλάμβανε τα παιδιά του στη βίλα και έπαιρναν επίδομα ανεργίας -ΝΔ: Να μην κρύβεται άλλο ο κ. Τσίπρας

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της ΝΔ με τον Γιάννη Ραγκούση για το θέμα της περιβόητης βίλας του στην Πάρο, που έχτισε με δάνειο για τρίτεκνους με κοινωνικές ανάγκες, το οποίο παίρνει νέες διαστάσεις με νέες αποκαλύψεις.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για Ραγκούση: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο

«Ας αντιληφθεί επιτέλους ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από το δάχτυλό του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή» για τον Γιάννη Ραγκούση. Η ΝΔ, αναφερόμενη στο δημοσίευμα, επισημαίνει: «Αν μετά από όλα αυτά εξακολουθήσει να καλύπτει τον κ. Ραγκούση, θα αποδείξει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ποιο πραγματικά είναι το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται ότι έμαθε να πολιτεύεται στα κότερα, να κολυμπάει στις πολυτελείς πισίνες και να γεύεται το χαβιάρι με τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών».

Συγκεκριμένα, η ΝΔ επισημαίνει ότι «μετά το σημερινό, άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Απογευματινή”, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται πίσω από το πέπλο σιωπής που επέβαλε εδώ και μια εβδομάδα στα στελέχη του για την προκλητική συμπεριφορά του τομεάρχη Διαφάνειας του κόμματός του».

«Ας βάλουμε τα πράγματα όμως σε μια σειρά» σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει:

«Ο κ. Τσίπρας δεν αντέδρασε όταν σε όλο το πανελλήνιο αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Ραγκούσης, ενώ ήταν δήμαρχος Πάρου, εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα άτοκου δανεισμού για την κατασκευή πρώτης κατοικίας από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας προκειμένου να κατασκευάσει ως δήθεν “κοινωνικά αδύναμος” βίλα 200 τ.μ. με πισίνα, η οποία τελικά εξελίχθηκε με τον καιρό σε βίλα 450 τ.μ. με πισίνα και γήπεδο τένις που ενοικιάζεται έναντι 14.000 ευρώ την εβδομάδα.

Δεν αντέδρασε όταν έμαθε ότι ο κ. Ραγκούσης δήλωσε μόλις 7.000 ευρώ στη χρήση του 2018 και εν συνεχεία απολύτως τίποτα ως έσοδο από την ατομική του επιχείρηση στο πόθεν έσχες του, αποκρύπτοντας προφανώς εισοδήματα που αφορούν την εμπορική εκμετάλλευση της βίλας που έφτιαξε με το δάνειο του ΟΕΚ, το οποίο, αφού έλαβε, το αποπλήρωσε με κούρεμα 40%.

Δεν αντέδρασε ούτε όταν ο κ. Ραγκούσης δεν αιτιολόγησε πού βρήκε τα χρήματα για να αποπερατώσει αυτή την προκλητικής χλιδής έπαυλη, καθώς είναι προφανές ότι τα 120.000 ευρώ, που συνολικά λέει ότι πήρε με δάνεια, δεν αρκούν για την κατασκευή ενός τέτοιου ακινήτου σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου.

Τότε δεν αντέδρασε. Τώρα όμως;».

Η ΝΔ αναρωτιέται ποια στάση θα κρατήσει ο κ. Τσίπρας μετά τα δημοσιεύματα και σημειώνει:

«Τι θα κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που φέρουν τον κ. Ραγκούση να προσλαμβάνει πλασματικά δύο παιδιά του και να τα δηλώνει ως υπαλλήλους στην ατομική του επιχείρηση, με αποτέλεσμα αφενός να αυξάνει τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησής του, και συνεπώς να πληρώνει λιγότερο φόρο, και αφετέρου τα παιδιά του να είναι δικαιούχοι και να λαμβάνουν ακόμη και σήμερα εποχικό επίδομα ανεργίας;».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Αυτό είναι τελικά το υπόδειγμα πολιτικής συμπεριφοράς που ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύει; Ας αντιληφθεί επιτέλους ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από το δάχτυλό του. Ιδού λοιπόν η Ρόδος, κύριε Τσίπρα.

ΥΓ: Άραγε, το σημερινό παραλήρημα του κ. Ραγκούση που συνομολογεί όλες τις πράξεις που του αποδίδονται, το συμμερίζεται ο κ. Τσίπρας;».

Το δημοσίευμα της «Απογευματινής» για τον Γιάννη Ραγκούση

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Απογευματινή» σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο «Απάτη Ραγκούση», ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται να έχει προσλάβει έως το 2022 με «εικονικές προσλήψεις τον γιο του και την κόρη του ως εποχικό προσωπικό στη βίλα, για να εισπράττουν την επιδότηση ανεργίας για εποχικούς και να φουσκώνουν τα έξοδα της ατομικής του επιχείρησης», όπως γράφει.

Η εφημερίδα παρουσιάζει έγγραφα που σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρονται να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της για το όλο θέμα. Επίσης, η «Απογευματινή» θέτει το ερώτημα: «Θα συνεχίσει να είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;».

«Εικονικές προσλήψεις δύο παιδιών του για να παίρνουν επίδομα ανεργίας», γράφει η εφημερίδα

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έρχονται σήμερα στο φως από την ίδια εφημερίδα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ σε εικονικές προσλήψεις, όπως υπηρεσιακά καταλογίζεται, των δύο εκ των τριών παιδιών του ως εποχικών υπαλλήλων στην επίμαχη βίλα, την οποία αξιοποιεί ως επιχείρηση (και ως γνωστόν εκμεταλλεύεται τουριστικά), για το χρονικό διάστημα 18-06-2022 έως και 17-10-2022, σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις στις αρμόδιες Υπηρεσίες. Στη συνέχεια απέλυε τα παιδιά του για να παίρνουν επίδομα ανεργίας!

Η εφημερίδα παραθέτει και έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι πριν από έναν χρόνο, με τη λήξη των συμβάσεων απασχόλησής τους, ο γιος και η κόρη Ραγκούση έκαναν την προβλεπόμενη αίτηση στον ΟΑΕΔ προκειμένου να τύχουν του επιδόματος εποχικών εργαζόμενων που προβλέπεται, και αυτή τη στιγμή επιδοτούνται ως άνεργοι μέχρι και τον Μάιο του 2023.


Σύμφωνα με την «Απογευματινή», στη βάση της εικονικής αναγγελίας πρόσληψης στην οποία έχει προβεί ο Γιάννης Ραγκούσης, όπως σημειώνει η αρμόδια υπηρεσία στις παρατηρήσεις της, η κόρη του επιδοτείται ως εποχική εργαζόμενη τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο από το Ταμείο Ανεργίας (συγκεκριμένα από τις 8 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 7 Ιουνίου 2023 – ημέρες 150) με 438 ευρώ τον μήνα, σύνολο 1.971 ευρώ, και αντίστοιχα ο γιος του από τις 23 Νοεμβρίου 2022 έως τις 22 Μαΐου 2023 με 438 ευρώ τον μήνα, σύνολο πιστώσεων 2.461 ευρώ!

Συνολικά, δηλαδή, μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, τα ενήλικα παιδιά του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εισπράξει 4.432 ευρώ ως επίδομα ανεργίας εποχικών υπαλλήλων στον τουρισμό, με βάση την πρόσληψή τους στην τουριστική επιχείρηση που εκμεταλλεύεται την οικογενειακή υπερπολυτελή βίλα στην Πάρο.