Τις προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Τσίπρας τις επόμενες ημέρες - Προστασία α' κατοικίας, κατάργηση πτωχευτικού κώδικα, κόκκινα δάνεια

Απαντήσεις στα καθημερινά αλλά και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες βάζουν στην κορυφή της προεκλογικής τους ατζέντας στον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι όπως λένε στην τοξικότητα στην οποία επιδίδεται εδώ και μέρες κυβέρνηση και ΝΔ.

Η Κουμουνδούρου ρίχνει το βάρος της το επόμενο διάστημα στις προγραμματικές θέσεις και ξεκινά με την αναβληθείσα λόγω της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών παρουσίαση των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προστασία της πρώτης Κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης.

Η κατάργηση του Πτωχευτικού Κώδικα της ΝΔ είναι η βασική αρχή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και στη θέση του προωθείται ένα ολιστικό σχέδιο προστασίας τόσο της πρώτης κατοικίας όσο όμως και της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης, που έχει στο επίκεντρο την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και της μεσαίας τάξης που βρίσκονται σε πιο δυσχερή θέση.

Τσίπρας: Πρόταση τριών σημείων

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας θα εστιάζει σε τρία σημεία:

-Δεσμευτικότητα» για τους πιστωτές (θα είναι υποχρεωμένοι να καθίσουν στο τραπέζι με τους οφειλέτες).

-Εξωδικαστικός μηχανισμός (διαφορετική πλατφόρμα με εισοδηματικά κριτήρια στην οποία θα μπορούν να κάνουν αίτηση οι οφειλέτες).

-Δυνατότητα δικαστικής προσφυγής.

Στην Κουμουνδούρου μιλούν για μια πρόταση που βασίζεται σε μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, τη στιγμή που όπως έλεγαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πλησιάζουν τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κι όλα αυτά ενώ με την αύξηση των επιτοκίων πολλοί είναι οι δανειολήπτες που ενώ μπορούσαν και εξυπηρετούσαν τα δάνεια τους τώρα αυτά κοκκινίζουν. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη σημερινή μορφή ουσιαστικά καταργείται και οι πολίτες θα μπορούν να ρυθμίζουν τις οφειλές τους.

Στην εκδήλωση που θα γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και θα συμμετάσχουν η Τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου, ο Τομεάρχης Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής οικονομικού κύκλου Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Ομότιμη Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και πρώην Υπουργός Λούκα Κατσέλη και ο δικηγόρος και μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, Δημήτρης Λυρίτσης, θα έχουν την δυνατότητα να παρέμβουν και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων.

Προτάσεις για την ασφάλεια – «Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια την Κυριακή

Tην Πέμπτη θα ακολουθήσει η παρουσίαση των προτάσεων για την ασφάλεια με το βάρος να πέφτει μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών στις μεταφορές ενώ την Κυριακή θα ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ με το κλείσιμο των ψηφοδελτίων στην Κεντρική Επιτροπή, του 25% που έχει απομείνει ενώ το Επικρατείας θα ανακοινωθεί μετά τη διάλυση της Βουλής. Από την Κουμουνδούρου υπόσχονται πολλές εκπλήξεις ενώ κάποια ηχηρά ονόματα όπως η γνωστή επιδημιολόγος Αθηνά Λινού δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.