Ν. Ανδρουλάκης: Κυβερνήσεις συνεργασίας με πρόσωπα υψηλής αξιοπιστίας, μπορούν να δημιουργήσουν πλαίσιο ασφάλειας

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε να οικοδομεί τον φράχτη. Διότι πιστεύουμε ότι οι χώρες έχουν σύνορα. Σύνορα υπάρχουν και στον Έβρο και στη θάλασσα. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στο STAR FORUM όπου συμμετείχε την Παρασκευή.

Όμως, πρόσθεσε, «ο κ. Μητσοτάκης λέει τη μισή αλήθεια, προσπαθώντας να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει εκτεθεί από μόνος του βέβαια. Χρειαζόμαστε τον φράχτη και τη φύλαξη των συνόρων; Ναι. Όμως, αυτοί που του χτυπούν την πλάτη, οι αυστριακοί συνοδοιπόροι του στο Λαϊκό Κόμμα, είναι εκείνοι που του λένε μπράβο για το φράχτη, αλλά έχουν βάλει βέτο για να μην υπάρξει η αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου ώστε να φύγει το βάρος από την πρώτη χώρα εισδοχής δηλαδή την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία.
Ο κ. Ανδρουλάκης διερωτήθηκε γιατί, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει ότι τέσσερα χρόνια ως Πρωθυπουργός δεν έβαλε ποτέ θέμα στην πολιτική του ομάδα ή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο; Διότι η ευρωπαϊκή Δεξιά θα του πει «δεν το συζητώ αυτό». Ο κ. Ανδρουλάκης ότι οι Σοσιαλδημοκράτες λέμε «ναι» στη φύλαξη των συνόρων, αλλά «ναι» και στην αναθεώρηση του Δουβλίνου, ώστε για όποιον μπαίνει στην Ευρώπη να μην έχει η πρώτη χώρα την ευθύνη. Να την έχει το σύνολο της ΕΕ. Άρα, η αίτηση ασύλου να γίνεται στο σύνολο της ΕΕ».

Μετεκλογικές συνεργασίες

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες,ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «μπορούν να υπάρξουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Στις διαπραγματεύσεις το κάθε κόμμα προσέρχεται -όπως είπε- με τη δύναμή του. Γι’ αυτό λέω στον ελληνικό λαό, δώστε μας ένα ισχυρό ποσοστό για να διαπραγματευτούμε από μια θέση, η οποία να μπορεί να εγγυηθεί όσα λέμε προεκλογικά».

Για μένα- συμπλήρωσε ο Ν. Ανδρουλάκης -οι κυβερνήσεις συνεργασίας προγραμματικού περιεχομένου, με σεβασμό στους θεσμούς, με πρόσωπα υψηλής αξιοπιστίας, μπορούν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ασφάλειας και προοπτικής στον ελληνικό λαό».

Στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ άσκησε έντονη κριτική στο οικονομικό μοντέλο της κυβέρνησης λέγοντας ότι η ανάπτυξη της Νέας Δημοκρατίας είναι η ανάπτυξη της προσωρινής και μερικής απασχόλησης.

Αναφέρθηκε εκτενώς στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του κόμματος που βασίζεται στην ανάπτυξη -όπως περιέγραψε- μακροπρόθεσμης ευημερίας».

Σε αυτό το πλαίσιο έθεσε ως προτεραιότητες:

-Τη διοχέτευση 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με ισχυρή πρωτοβάθμια υγεία,

-150.000 κοινωνικές κατοικίες για νέα ζευγάρια, φοιτητές με κοινωνικά κριτήρια
– και έμφαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης με κριτήρια θέσεων εργασίας και συνεργείων.

«Η πατριωτική παράταξη πρέπει με το πρόγραμμά της να μπει εμπόδιο στον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: Δεν μπορεί τα funds να εκβιάζουν χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους, χιλιάδες δανειολήπτες, επειδή ο κ. Τσίπρας που υποσχόταν σεισάχθεια, τα παρέδωσε στα κοράκια των funds και σήμερα διαπραγματεύονται χωρίς κριτήρια στο τραπέζι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.