Η Τουρκία θέλει όλη την Κύπρο

«Η Τουρκία θέλει όλη την Κύπρο. Μακάρι να φτάσουμε σε μια συμφωνία, θα είναι η χαρά μας αλλά δεν πρόκειται να φθάσουμε εκεί ποτέ» δήλωσε ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο επίλυσης του Κυπριακού, ακόμα και αν ξαναρχίσουν σύντομα οι διαπραγματεύσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Έχει αποφασίσει όλος ο πολιτικός κόσμος ότι θα συνομιλήσουμε για να καταλήξουμε σε μια Ομοσπονδία. Η Τουρκία επισήμως ομιλεί περί δύο κρατών. Αυτή είναι Ομοσπονδία; Έχω πει και στον ίδιο τον Πρόεδρο (Αναστασιάδη), κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας και τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρώπη και τις μεγάλες δυνάμεις. Και οφείλει να τονίσει στο συνομιλητή του όταν θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες ότι πρέπει να μείνουμε στα πλαίσια της Ομοσπονδίας που έχει συμφωνηθεί και να παύσουν να ομιλούν περί δύο κρατών διότι δύο κράτη δεν είναι Ομοσπονδία».

Κληθείς να σχολιάσει αν τον ανησυχεί η επιστροφή στις συνομιλίες, ο κ. Χρυσόστομος ξεκαθάρισε ότι δεν τον ανησυχεί καθόλου “διότι δεν πρόκειται να φθάσουμε στο τέλος“.