Λοβέρδος: Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται

«Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος ερωτηθείς αν αισθάνεται ότι απειλείται με διαγραφή, μετά τις σαφείς αιχμές της Χαρ. Τρικούπη προς το πρόσωπό του.

Ο κ. Λοβέρδος, την περασμένη εβδομάδα, είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ ότι «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα», σχολιάζοντας τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει σε κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα, αλλά αντίθετα θα πρέπει να υπάρξει ένα τρίτο πολιτικό πρόσωπο για την πρωθυπουργία.

Υπενθυμίζεται ότι η αναφορά αυτή του κ. Λοβέρδου είχε προκαλέσει την αντίδραση της Χαρ. Τρικούπη, στελέχη της οποίας είχαν σημειώσει: «Είναι πολιτικά παράδοξο ο Α. Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γ. Οικονόμου και τον Α. Σκέρτσο».

«Διάβαζα χθες φουλ το βιβλίο του Παντελή Καψή 2009 – 2014… Και θυμήθηκα τις τραγικές στιγμές τις οποίες πέρασα όλες στην πρώτη γραμμή. Εμένα κανένας δεν μπορεί να με ακουμπήσει με τέτοια διοικητικά μέτρα» είπε σήμερα ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας ξανά στο ΣΚΑΪ. Απαντώντας σε σχόλιο ότι αυτό που είπε ακούγεται αλαζονικό και ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δικαίωμα διαγραφής, σημείωσε ότι «πρέπει να είμαστε σε διαφορετική γραμμή, πρέπει να γίνει κάτι παρά πολύ σοβαρό».

«Δεν είμαι από αυτούς που μπορείς να “φας” εύκολα, τελεία και παύλα. Αλλά δεν βλέπω και τον λόγο. Γιατί εγώ δίνω τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις και, μέσα από την παρουσία μου στη Βουλή, δίνω μια μάχη απόλυτης κριτικής σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση, με τις γραμμές του κόμματός μου και μέσα από τις τάξεις του κόμματός μου. Και πάω και πάρα πολύ καλά. Συνεπώς δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη συζήτηση και τη θεωρώ και απολύτως υποτιμητική για εκείνον που την κάνει, για όποιον την κάνει, όχι για μένα» επισήμανε ο κ. Λοβέρδος.

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να γνωρίζει ο ψηφοφόρος ποιον θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ για πρωθυπουργό, απάντησε ότι «ούτε ο κ. Ανδρουλάκης ούτε κανένας από εμάς ψαρεύει σε θολά νερά. Κάνουμε έναν αγώνα».

«Είπε κάτι ο κ. Τσίπρας που μού άρεσε, όλα τα κόμματα κάνουν μια πολιτική ανταγωνισμού προεκλογικά. Και, όπως σας έχω ξαναπεί, έχουμε συνηθίσει πάρα πολλούς πολιτικούς στην Ελλάδα, άλλα να λένε το πρωί της Κυριακής και άλλα το βράδυ, με κριτήριο πάντα το αποτέλεσμα. Αρα, λοιπόν, εμείς δίνουμε αυτή τη στιγμή τη μάχη της Κυριακής».

Ειδικά για το θέμα αυτό, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «εγώ μίλησα πεντακάθαρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσω να επαναλαμβάνω τα ίδια». «Δεν έχω σκοπό να προκαλέσω εσωκομματική σύγκρουση. Ο,τι είχα να πω το είπα. Εβαλα τελεία, άκουσα και τον κομματικό αντίλογο, τελεία σε αυτό, προχωράμε για τις εκλογές του Μαΐου. Εγώ σχολίασα με επάρκεια, με ακρίβεια, την περασμένη εβδομάδα. Δεν θα επιμείνω, δεν θα το συνεχίσω, τελεία – παύλα», πρόσθεσε.