Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Μενέντεζ έβαλε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο την Τουρκία

Αίσθηση προκαλεί στην Τουρκία η νέα σκληρή επίθεση του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, ενώπιον του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής παρουσίασε τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας, απέναντι στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα και στο ΝΑΤΟ καταλήγοντας λέγοντας πως : «δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16.

menendes
Xαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει η ενημερωτική πύλη ensonhaber.com, με τίτλο: «Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ είναι αντίθετος με την πώληση F-16 στην Τουρκία». Το δημοσίευμα σχολιάζει πως ο Μενέντεζ, που θέλει να αποτρέψει την πώληση πολεμικών αεροσκαφών, υποστήριξε ότι «η Τουρκία δεν αξίζει να αγοράσει αμερικανικά αεροπλάνα». Το ensonhaber.com τονίζει πως παρά την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ότι η αμερικανική υποστήριξη για απόκτηση F-16 από την Άγκυρα συνεχίζεται, ο Μενέντεζ «έβαλε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο την Τουρκία».

Σε 90 δευτερόλεπτα ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας «ξεγύμνωσε» την Τουρκία, χωρίς να την κατονομάζει, καταλήγοντας σε ερώτηση προς υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, καταλήγοντας στο ερώτημα: «πώς χαρακτηρίζετε μία τέτοια χώρα;». Όταν, δε, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών απάντησε «έναν δύσκολο σύμμαχο», ο Μενέντεζ επανήλθε και είπε: «Αυτή η χώρα είναι η Τουρκία. Μια χώρα που κάνει όλα αυτά τα πράγματα δεν αξίζει να λάβει τα F-16».