Τούσκ: Κανείς δεν θέλει Grexit

Καμία απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί σήμερα για την Ελλάδα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, λίγη ώρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στην άτυπη εξαμερή συνάντηση που προγραμματίζεται για σήμερα (19/03) το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον κ. Τουσκ, στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και στην συνάντηση που είχε ζητήσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και θα πραγματοποιηθεί απόψε, δεν θα ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα, κάτι που είχε τονίσει νωρίτερα σε δηλώσεις της στο Γερμανικό Κοινοβούλιο και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τουσκ υπογράμμισε πως η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα δεν είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας καθώς και ότι κανείς δεν θέλει ένα «Grexit» ή ένα «Grexident». Αξίζει να αναφερθεί ότι νωρίτερα την Πέμπτη (19/03), η κυρία Μέρκελ ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει τελική απόφαση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής και στη συνάντησή της με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Βερολίνο τη Δευτέρα, υπογραμμίζοντας ότι η λύση στο ελληνικό ζήτημα μπορεί να βασιστεί μόνο στις συμφωνίες του Eurogroup.