Στις 17:00 συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη

Τα επόμενα βήματά του στην σχέση του με τον Παύλο Πολάκη αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναρτήσεις του βουλευτή Χανίων που έφεραν -για ακόμη φορά- θυελλώδεις αντιδράσεις σε όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα.

Σήμερα στις 5 συνεδριάζει σε διευρυμένη σύνθεση το Εκτελεστικό Γραφείο. Στη συνεδρίαση, κατά πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα εισηγηθεί την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος.

Η εισήγηση Τσίπρα αναμένεται να γίνει δεκτή και το επόμενο βήμα είναι η συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας για να αποφασίσει και την ποινή που θα επιβληθεί στον Παύλο Πολάκη.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι προβλεπόμενες ποινές είναι τέσσερις: αναστολή ιδιότητας μέλους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαγραφή, σύσταση ή επίπληξη.

Σύμφωνα επίσης με το καταστατικό, για να γίνει αποδεκτή η διαγραφή ή η αναστολή της ιδιότητας του μέλους του κόμματος, απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων. Τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας είναι 15, άρα οι 10 στους 15.

Μέχρις ώρας πάντως θεωρείται δεδομένο ότι ο Παύλος Πολάκης είναι εκτός ψηφοδελτίων, αλλά το ερώτημα είναι τι θα αποφασίσει η επιτροπή δεοντολογίας που θα συνεδριάσει σίγουρα μέσα στην εβδομάδα ίσως και αύριο, Τετάρτη.

Πάντως, η αντίδραση της Κουμουνδούρου στο νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον κρητικό πολιτικό θέλει να στείλει το μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό του κόμματος όσο και εκτός κόμματος, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν εκβιάζεται, ο αγώνας κατά της διαφθοράς είναι συλλογικός και δεν μπορεί να γίνει με όρους προσωπικής σταυροφορίας, καθώς και ότι δεν χωρούν αυτόνομες πολιτικές και προσωπικές ατζέντες, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί συλλογικά.

Σε κάθε περίπτωση, τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν τον τελευταίο λόγο για το τι μέλει γενέσθαι.

Βέβαιο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να βαδίσει προς τις κάλπες με εσωκομματική ηρεμία και χωρίς παρεμβολές στο μήνυμα που θέλει να εκπέμψει.