Εκλογές: Στις 21:00 αποτελέσματα στο 80% των τμημάτων

Για τον σχεδιασμό του υπουργείο Εσωτερικών το βράδυ των εκλογών μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως είπε, 25.000 τάμπλετ θα διατεθούν μέσω των δήμων στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Έτσι, γύρω στις 8 το βράδυ «θα έχουμε ασφαλή εκτίμηση αποτελεσμάτων στο 25% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας, αλλά και από τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού».

Σύμφωνα με τον υπουργό, στις 21:00 αναμένονται αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας.

Αντίστοιχα με την επιτάχυνση στην ανακοίνωση των ποσοστών των κομμάτων, αναμένεται να βγουν νωρίτερα από τα συνηθισμένα τα αποτελέσματα όσον αφορά στη σταυροδοσία.

Σε ερώτηση αν θα διεκδικήσει ξανά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – αν η επόμενη μέρα των εκλογών αναδείξει εκ νέου τη Ν.Δ – ή θα επιλέξει να δοκιμαστεί και σε άλλον τομέα, ο κ. Πιερρακάκης απάντησε:

«Αυτή τη στιγμή παραμένω προσηλωμένος στα καθήκοντα που μου έχουν ανατεθεί… Από εκεί και πέρα, η στελέχωση της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και η δική μου επιθυμία είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις σε όποιο πεδίο μου ζητηθεί».