Η Σ.Βάγκενκνεχτ ασκεί έντονη κριτική στην γερμανική Κυβέρνηση

Μιλώντας στον ειδησιογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η γερμανίδα Βουλευτής της Αριστεράς, ( Die Linke), Σάρα Βάγκενκνεχτ, ασκεί έντονη κριτική στην Κυβέρνηση της Γερμανίας και ιδιαιτέρως στον Υπουργό Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, η κ.Βάγκενκνεχτ υποστηρίζει την πολιτική της διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους και της επιβολής φόρου στους πλούσιους ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα άδεια ταμεία, ενώ παράλληλα, συστήνει στην γερμανική Κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων.

Όλη αυτή η διαμάχη έχει ως αποτέλεσμα να φεύγουν καταθέσεις από τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό που κάνει η γερμανική κυβέρνηση είναι εντελώς ανεύθυνο“, σημείωσε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε λέγοντας πως “μπορεί ο Σόιμπλε να δηλώνει πως θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ομάδα των 19 χωρών που συγκροτούν την Ευρωζώνη, αλλά στην πραγματικότητα ενεργεί σε αντίθετη κατεύθυνση και καθιστά υπεύθυνη την Ελλάδα για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα”.

Ο Σόιμπλε είναι αυτός που απελευθερώνει τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να πιέσουν την Ελλάδα μέχρις εσχάτων. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από μια έξοδο της χώρας από το ευρώ. Γι’ αυτό και είναι εντελώς ανεύθυνο να ξεκινάει κανείς μια τέτοια ανυπολόγιστη διαδικασία που θα επηρεάσει όλο το ευρωσύστημα”.