Qatargate: «Ματαιοπονούν» λέει μέσα από τη φυλακή η Εύα Καϊλή - Τι είπε για αυτήν ο Παντσέρι

«Ματαιοπονούν» είναι το πρώτο μήνυμα που στέλνει η Εύα Καϊλή μέσα από την βελγική φυλακή.

Σε δήλωσή της, που μετέδωσε το Open, επανέλαβε την αθωότητά της σχετικά με την εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate: «Ματαιοπονούν. Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει».

Η ευρωβουλευτής από την πρώτη στιγμή δηλώνει πως δεν εμπλέκεται στην υπόθεση Qatargate.

Τη δήλωση αυτή μετέφερε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως δεν αποκλείεται η τρίτη κατά σειρά ακρόαση από το βελγικό δικαστήριο να έχει θετικό αποτέλεσμα και η Εύα Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους -«βραχιολάκι»-, όπως έχει ζητήσει.

Υπενθυμίζεται πως οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου αποφάσισαν χθες να συνεχιστεί η προφυλάκισή της για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα.

Πληροφορίες ότι ο Παντσέρι αναφέρθηκε στην ευρωβουλευτή

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Αντόνιο Παντσέρι αναφέρθηκε στην Εύα Καϊλή, όχι σχολιάζοντάς την θετικά και ίσως κι αυτό λειτούργησε αρνητικά στην απόφαση των δικαστών.

Ο κ. Αντρέ Ριζόπουλος, δικηγόρος της κ. Καϊλή, κατήγγειλε τη μεταχείριση του φερόμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος σε σχέση με την ευρωβουλευτή. «Ο κ. Παντσέρι ”αγοράζει” το μέλλον του και καλά κάνει. Ως δικηγόρος, το καταλαβαίνω απόλυτα. Αυτός πλέον γνωρίζει πότε θα τελειώσει η κράτησή του, ξέρει ποια είναι τα πρόσωπα που αποφάσισε να προστατεύσει. Και καλά κάνει. Και πιθανότατα ξεκίνησε με την ίδια του την οικογένεια. Θα ήθελα όμως να συνειδητοποιήσουμε τις συνέπειες που θα έχει αυτό στην κ. Καϊλή, η οποία δεν κατάφερε παρά να δει μόνο δύο φορές, μέσα σε έξι εβδομάδες στη φυλακή, το παιδί της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας για να πέσει όσο γίνεται «στα μαλακά».