Ενταφιάστηκε στο Τατόι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος-Δίπλα στους προγόνους του- Εικόνες

Ολοκληρώθηκε το τρισάγιο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ταφή στο βασιλικό κοιμητήριο δίπλα από τους τάφους των γονέων του τέως βασιλιά, όπως ήταν άλλωστε η τελευταία επιθυμία του

Λίγο μετά τις 15:00 έφτασε στο Τατόι, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τη σορό του τέως βασιλιά στην τελευταία του κατοικία.

Την αυτοκινητοπομπή περίμενε αρκετός κόσμος στην είσοδο των κτημάτων Τατοΐου.

Οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, καθώς και τα εγγόνια του, κουβάλησαν το φέρετρό του από τον χώρο που σταμάτησε η αυτοκινητοπομπή στο Τατόι μέχρι και τον ναό της Αναστάσεως.

Μόλις τοποθέτησαν το φέρετρο μέσα στην εκκλησία, η οικογένεια του τέως βασιλιά κάλυψε το φέρετρο με τον θυρεό της και άφησαν ξανά επάνω τα παράσημά του και το στεφάνι-αφιέρωμα της συζύγου του, Άννας Μαρίας.

Πλήθος πολιτών  έχει συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς στο Τατόι, προκειμένου να παρευρεθούν στην ταφή του πρώην βασιλιά.

Αυτός είναι και ο λόγος που τελικά, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να απαγορευτεί η είσοδος σε όσους δεν είχαν ειδική πρόσκληση, ελήφθη η απόφαση οι πύλες των πρώην βασιλικών κτημάτων να ανοίξουν για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την τελετή της ταφής.

Η σορός του μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή, από τη Μητρόπολη Αθηνών και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Πέραν της νεκροφόρας και της οικογένειάς του, στο σημείο της ταφής κατευθύνονται οι ξένοι βασιλείς, που ήρθαν στην Αθήνα για την ταφή του.

Πολύ ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις απ’ όλες τις υπηρεσίες που βρίσκονται στο Τατόι, όπου έχουν κατευθυνθεί και πολίτες. Πάντως, η αστυνομία απαγορεύει την είσοδο σε όσους δεν έχουν πρόσκληση.

Νωρίτερα, η εξόδιος ακολουθία έγινε στη Μητρόπολη Αθηνών, με εμφανή τη συγκίνηση στα μέλη της οικογένειάς του.

 

 

Οι γιοι, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και τα εγγόνια του μετέφεραν το φέρετρο με τη σορό του στους ώμους, τόσο στη διαδρομή από τη νεκροφόρα προς το παρεκκλήσι της Αναστάσεως, όσο και από το παρεκκλήσι στο σημείο που βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι.


Μέσα στο παρεκκλήσι, τελέστηκε τρισάγιο, ενώ τα μέλη της οικογένεας του τέως βασιλιά, γονάτισαν στη λήξη της τελετής. Λίγο νωρίτερα, το τελευταίο «αντίο» απηύθυναν η αδερφή του, Ειρήνη, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η σύζυγός του Λετίσια, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος που έφτασε υποβασταζόμενος και οι κόρες του.

Μετά τις 16:00, οι καλεσμένοι άρχισαν να αποχωρούν από το σημείο της ταφής, για να μεταβούν στη Μεγάλη Βρεταννία για να γευματίσουν.